PARTIZAN NIŠANI ČETVRTU UZASTOPNU POBEDU: Liga šampiona je i dalje u opticaju

V.M.

21. 05. 2023. u 08:20

FUDBALERI Vojvodine dočekuju ''crno-bele'' u šestom kolu plej-ofa srpskog prvenstva.

ПАРТИЗАН НИШАНИ ЧЕТВРТУ УЗАСТОПНУ ПОБЕДУ: Лига шампиона је и даље у оптицају

FOTO: FK Partizan

Oba tima  su obezbedila plasman u Evropu iduće sezone. Vojvodina je trenunto peta sa 61. osvojenim bodom, dok je Partizan na mestu iznad sa šest poena prednosti. Te dve pozciije garantuju kvalifikacije za Ligu konferencija, a ''crno-beli'' se nadaju da mogu i do drugog mesta, ali to će biti gotovo pa nemoguće jer im drugoplasirani TSC i trećeplasirani Čukarički koji se bore za to drugo mesto (garantuje kvalfikacije za Ligu šampiona) beže četiri boda dva kola pre kraja.

Vojvodina je preko nedelje nastupala u Kupu Srbije, prvo je u sredu započela meč sa Čukaričkim, ali veoma loši uslovi u Novom Sadu su proglašeni nemogući za igru i utakmica je prekinuta pre kraja prvog poluvremena pri rezultatu 0:2 u korist ''brđana''. Sutradan se krenulo iz početka, ali Beograđani su ponovo nadigrali ''staru damu'' (0:1) i zasluženo se plasirali u finale u kojem će igrati s Crvenom zvezdom.

Što se tiče forme u prvenstvu, ona nije na zavidnom nivou jer je Voša u seriji od dva vezana poraza (Čukarički, Crvena zvezda).

Sa druge strane, četa Igora Duljaja je uhvatila zalet i upisala tri uzastopna trijumfa. Partizan je prvo savladao TSC u Bačkoj Topoli rezultatom 1:3, a nakon toga je pred svojim navijačima bio bolji od Novog Pazara (2:0) i Radničkog 1923 (2:1).

''Parni-valjak'' je imao dosta turbulentnu sezonu, promenio je čak tri trenera, ali ima priliku da u dobrom stilu završi kampanju i pozitivan momentum prenese u iduću sezonu.

Motiv više imaće Rikardo Gomeš koji je prvi na listi strelaca srpskog prvenstva sa 18 postignutih pogodaka i želeće da drugu sezonu zaredom osvoji nagradu za najboljeg golgetera srpske elite.

Na prva dva ovosezonska međusobna duela, današnji rivali su upisali po pobedu. Partizan je u Beogradu slavio sa 4:1, a zatim je Vojvodina uzvratila trijumfom na ''Karađorđu'' rezultatom 2:1.

Fudbalere domaće ekipe je očigledno stigao umor u završnici prvenstva, verujemo da će to ''crno-beli'' iskoristiti i upisati nova tri boda,

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri