SRBI U GLAVNIM ULOGAMA U TORINU: Fiorentina nakon plasmana u finale Lige konferencije dolazi na ''Olimpijski stadion''

V.M.

21. 05. 2023. u 12:01 >> 12:01

U okviru 36. kola Serije A, Torino će ugostiti Violu od 15 časova.

СРБИ У ГЛАВНИМ УЛОГАМА У ТОРИНУ: Фиорентина након пласмана у финале Лиге конференције долази на Олимпијски стадион

FOTO: EPA

Ovi timovi nemaju neki poseban motiv u završnici prvenstva. Trenutno zauzimaju desetu i jedanaestu poziciju sa 49 osvojenih bodova i nemaju nikakve šanse da se plasiraju u evro-kupove, dok su brige oko opstanka odavno prebrinute.

Na ''Olimpijskom stadionu'' glavne uloge će pripasti srpskim fudbalerima. U redovima domaćina nalaze se Vanja Milinković-Savić,  Radonjić i Ilić, dok goste predvodi Nikola Milenković uz pomoć Alekse Terzića i Luke Jovića.

Torino je odigrao dosta solidnu sezonu, Ivan Jurić je pokazao da je kvalitetan trener, ali izgleda da je njegovo vreme na klupi ''granate'' završeno, po pisanju italijanskih medija već par meseci je u sukobu sa upravom i izgledno je da će napustiti klub na leto.

Sama forme ekipe je odlična. Na poslednjih pet utakmica Torino je ostvario čak tri pobede uz remi sa Moncom, dok mu je jedini poraz u tom periodu nanela Atalanta koja je pogotkom Zapate u sudijskoj nadoknadi odnela tri boda sa ''Olimpijskog stadiona''.

Sa druge strane, Fiorentina je sve bliža tome da prekine post od skoro četvrtine veka bez trofeja. Nakon što je obezbedila plasman u finale Kupa Italije (igraće sa Interom), čekirala je kartu za Prag i tamo će se sedmog juna sastati sa Vest hemom u finalu Lige konferencija.

U borbu za trofej plasirala se nakon jako uzbudljivog dvomeča sa Bazelom. Švajcarci su slavili sa 1:2 u Italiji, Viola je uzvratila na isti način na ''Sent Jakobs parku'', te se ušlo u produžetke u kojima je glavnu ulogu imao Antonin Barak. Sjajni Čeh je u samoj završnci susreta (130. minutu) zatresao mrežu i poslao svoju ekipu i finale.

Iako dobro igra u Evropi, Fiorentina pruža promenljive partije u Seriji A. Na poslednjih pet susreta upisala je dve pobede, doživela isto toliko poraza i podelila bodove sa Salernitanom.

Na prvom ovoseznskom međusobnom duelu današnjih rivala slavila je Viola sa 2:1, golove za ''ljubičaste'' su postigli Jović i Ikone, dok je u redovima ''bikova'' mrežu zatresao Karamoa.

Ovo će biti jedna relativno opuštena utakmica, Fiorentinu za tri dana očekuje finale Kupa Italije te je za očekivati da odmori prvotimce, što može otvoriti vrata pobede Torinu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave