"STARA DAMA" SE NE PREDAJE: Opstanak (ni)je nemoguća misija za Hertu

O. M.

12. 05. 2023. u 13:53 >> 13:53

KELN dočekuje berlinsku Hertu u 32. kolu nemačke Bundeslige.

СТАРА ДАМА СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: Опстанак (ни)је немогућа мисија за Херту

FOTO: Profimedia

Tri kola pre kraja sezone, "jarčevi" su neočekivanom pobedom nad Bajerom u Levekuzenu obezbedili opstanak, dok je "stara dama" uprkos pobedi nad jednim od konkurenata u borbi za ostanak, Štutgartom, ostala na poslednjem mestu sa pet bodova manje od zone spasa, odnosno tri minusa za pomenutim Štutgartom koji je na poziciji koja vodi u baraž sa trećeplasiranim timom "cvajte".

Posle pobede nad Bajerom, koju je sa dva gola doneo donedavni igrač Herte Devi Zelke, Keln nema za šta da se bori, jer je opstanak obezbedio, a istovremeno je osam bodova u zaostatku za sedmoplasiranim Volfsburgom, što znači da nema ništa od evropskog fudbala naredne sezone na "Rajnenergi" stadionu, gde je prošlog oktobra u okviru grupne faze UEFA Lige konferencija gostovao srpski vicešampion Partizan. 

"Jarčevi" su u ovoj sezoni Bundeslige znali da povežu tri poraza, tri nerešene, pet utakmica bez pobede (jedan remi udenut između dva para uzastopnih poraza), ali nijednom nisu uspeli da vežu dve pobede. Izabranici Štefana Baumgarta igraju veoma loše na ''Rajnenergiju'' u poslednje vreme. Od kraja februara nanizali su pet utakmica bez pobede, šest ako se računa i prijateljska sa Sent Trojdenom, a za to vreme uspeli su da postignu samo jedan gol, onaj kojim su izjednačili protiv Majnca.

Herta je pobedom nad "švabama", koju je doneo zamena za Zelkes prispeo iz Augzburga, Florijan Niderlehner, prekinula niz od osam utakmica bez trijumfa, što je kod navijača probudilo već gotovo zamrle nade u opstanak. Sandro Švarc je dobio otkaz negde na tri četvrtine te neslavne serije, ali je njegovom nasledniku Palu Dardaiju trebalo malo vremena da konsoliduje ekipu, pa je i on iz trećeg pokušaja doneo bodove "staroj dami". Dardai je inače kao igrač sa Hertom osvojio dva nemačka Liga-kupa i jedno prvo mesto u Cvajti, a kada ga ne pozovu iz prvog tima da vadi kestenje iz vatre, radi uglavnom sa podmlatkom berlinskog kluba.

Svakako da Dardaija i ekipu raduje činjenica da je Keln ostao bez mnogo motiva da "zapinje" u prvenstvu, kao i da "jarčevi" imaju krizu rezultata na ''Rajnenergi'' stadionu, ali jedan statistički podatak brine - Herta je tri kola pre kraja poslednja na tabeli, a u 21. veku samo je jedan klub uspeo da izbegne ispadanje kada je bio u takvoj situaciji, Štutgart u sezoni 2014/15.

Drugi, još veći problem, predstavlja učinak na gostovanjima ove sezone. Samo jedna pobeda, uz još dva remija sve je što su igrači Herte učinili van ''Olimpijskog stadiona'' u Berlinu, mada istini za volju, nisu se ni tamo naosvajali bodova (20).

Ni tu nije kraj Hertinim mukama, jer finansijski izveštaji govore da je ovaj klub u velikim dugovima pa postoji mogućnost da izgubi bundesligaški status, čak i ako ga na terenu izbori.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,80) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!