REALOVA 20. KRUNA ILI OSASUNIN PRVENAC: Ko će osvojiti 121. španski Kup kralja?

O. M.

06. 05. 2023. u 09:40

ŠPANSKI Kup Kralja za sezonu 2022723 stigao je do same završnice, a za trofej će se boriti Real Madrid i Osasuna.

РЕАЛОВА 20. КРУНА ИЛИ ОСАСУНИН ПРВЕНАЦ: Ко ће освојити 121. шпански Куп краља?

Foto: EPA-EFE/Ballesteros

Biće ovo 40. finale za "kraljevski klub" u kome će pokušati da osvoji 20. trofej. Poslednji put osvojio ga je 2014. godine kada je u finalu sa 2:1 savladao Barselonu. Osasuna je do sada samo jednom igrala za pehar, u sezoni 2004/05 kada je poražena posle produžetke od Betisa.

Ekipa Karla Ančelotija eliminisala je Barselonu u polufinalu turnira, iako je posle prve utakmice u Madridu bila u zaostatku od 0:1 koji je nadoknadila u revanšu na Nou kampu ubedljivom pobedom od 4:0. Pre Barselone Real je posle produžetaka eliminisao gradskog rivala Atletiko u četvrtfinalu (3:1), Viljareal u osmini finala (3:2), a u šesnaestini je bio bolji od četvrtoligaša Kaserenja (1:0).

Osasuna je za plasman u finale savladala Atletik Bilbao u dvomeču. Bilo je 1:0 u Pamploni i 1:1 u revanšu u Bilbaou. Put ekipe iz Pamplone do finala nije bio nimalo lakši nego Realov, pošto je pre Bilbaa morala da prođe Sevilju u četvrtfinalu  (2:1 posle produžetka), u osmini finala branioca naslova Betis na penale posle 2:2 u regularnom toku i Himnastik posle produžetaka u šesnaestini finala.

Od šampionske titule Real Madrida neće biti ništa, sada je to gotovo izvesno jer Barseloni je dovoljan jedan bod iz preostalih pet kola da bude nedostižna "blankosima". U Kupu kralja im je ostala ova jedna stepenica koju su prethodnih godina lako prelazili jer Osasuna nema pobedu u međusobnim susretima više od 12 godina. Ove sezone već su odigrali obe utakmice u prvenstvu. U Madridu je bilo 1:1 golovima Vinisijusa Žuniora i Kikea Garsije, a u Pamploni 2:0 za Real, pogotcima Federika Valverdea i Marka Asensija.

Uprkos tome što od Osasune nisu izgubili na 18 poslednjih okršaja, Real ne ulazi u ovo finale kao apsolutni favorit. Određenu dozu opreza nalažu rezultati sa španskim ekipa gde kraljevski klub ima bilans od četiri pobede i isto toliko poraza u poslednjih osam utakmica. U utorak su poraženi na gostovanju Sosijedadu 0:2, čime su od gradskog rivala Atletika izgubili drugo mesto u La ligi. S druge strane, Osasuna je vezala dva poraza u La ligi, od Barselone i Sosijedada, na kojima nije uspela da postigne ni gol.

Madriđane u sredu na "Santijago Bernabeu" stadionu očekuje prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija, koga kladionice vide kao favorizovani tim u ovom dvomeču ali i u eventualnom finalu protiv jedne od ekipa iz Milana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&3+ (kvota 1,73) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)