ŠALKE SE UZDA U TRADICIJU: Majnc ne odustaje od Evrope, ali ga čeka pakleni raspored do kraja

O. M.

05. 05. 2023. u 10:27 >> 10:27

MAJNC je domaćin Šalkeu u susretu 31. kola Bundeslige koji može da skroji tabelu s oba kraja.

ШАЛКЕ СЕ УЗДА У ТРАДИЦИЈУ: Мајнц не одустаје од Европе, али га чека паклени распоред до краја

profimedia

Iako je porazom od Volfsburga proteklog vikenda značajno umanjio svoje izglede da izbori plasman u evro-kupove, Majnc još ima šanse da to i ostvari, dok je Šalke pobedom nad Verderom uvećao svoje šanse da ostane u ligi.

Pomenuta utakmica protiv Volfsburga (0:3) prekinula je Majncov niz od 10 utakmica bez poraza i gotovo ugasila njihove nade da će završiti među prvih šest. Bila je to prva utakmica izabranika Boa Svensona u kojoj nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika, još od pauze izazvane odigravanjem Svetskog prvenstva u Kataru. Verder je pitanje pobednika rešio u 23 minuta, od petog do 28. prvog poluvremena, golovima Bornaua i dvostrukog strelca Vinda.

Time su igrači Majnca prosuli mleko koje su dali pobedom nad Bajernom u prethodnom kolu, ali ništa još nije izgubljeno, pošto sedmi Volfsburg beži samo bod, a šestoplasirani Leverkuzen samo tri. 

Treba napomenuti da u slučaju da Lajpcig osvoji Kup, u Ligu konferencija ide sedmoplasirana ekipa, dok će Ajntraht, koji je inače deveti na tabeli učiniti sve da on osvajanjem ovog trofeja izbori drugu vizu u Ligi Evrope, što bi automatski značilo da u Ligu konferencija ide šestoplasirani tim.

Problem za Majnc predstavlja raspored do kraja, pošto u poslednja četiri kola ih čeka i duel baš sa Ajntrahtom, ali i sa Borusijom iz Dortmunda koja vodi neizvesnu trku za šampionsku titulu sa minhenskim Bajernom.

Daleko od toga da će Šalke biti lak protivnik, ne samo zato što su i "rudarima" bodovi neophodni u borbi za opstanak, nego i stoga što je na njihovoj strani tradicija. Majnc više od četiri godine nije pobedio ekipu iz Gelzenkirhena a uspeo je to samo jednom u poslednjih deset susreta.

Pobeda nad Verderom nakon preokreta (2:1) i to golovima u 81. i 92. minutu pokazala je da su igrači Šalkea ne samo prebrodili težak poraz od Frajburga, rundu ranije, nego i da su spremni da se tokom 90 minuta uzdignu, ali taj meč ipak je odigran pred frenetičnom domaćom publikom na "Aufšalke areni", dok  su u gostima "rudari" skupili samo osam bodova i po tome su treći sa dna tabele, a po broju postignutih golova na strani, samo sedam, ubedljivo su poslednji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,68) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)