BORBA ZA OPSTANAK U SERIJI A SE ZAHUKTAVA: ''Orlovi'' moraju da osvajaju bodove pred svojim navijačima

V.M.

28. 04. 2023. u 09:30

SPECIJA traži bodove spasa protiv razigrane Monce od 20:45 na ''Alberto Piku''.

БОРБА ЗА ОПСТАНАК У СЕРИЈИ А СЕ ЗАХУКТАВА: Орлови морају да освајају бодове пред својим навијачима

Foto: Profimedia

Domaćin ne gubi često ali još ređe pobeđuje u drugoj polusezoni i zbog toga se nalazi veoma blizu zone ispadanja. Na poslednjih deset utakmica ostvario je samo jednu pobedu, doživeo tri poraza i odigrao čak šest remija, poslednji protiv prežaljene Sampdorije Dejana Stankovića proteklog vikenda (1:1).

Specija je 17. na tabeli i ima samo bod više od Verone koja je prva ekipa ispod crte i očekuje je grčevita borba za opstanak. ''Orlovi'' će se u završnici prvenstva najviše osloniti na Mbalu Nzolu koji je sa 13 pogodaka četvrti najbolji strelac Serije A.

Što se tiče Monce, ona igra odlično u svojoj debitantskoj sezoni u Kalču i nalazi se na 12. mestu sa 41. osvojenim bodom. Nakon što su sredinom maja savladali Inter (0:1), ''bjankorosi'' su u prošlom kolu nakon preorketa bili bolji od Fiorentine (3:2) koja je do tog trenutka bila u nevervatnoj seriji od osam ligaških utakmica bez poraza. 

Takođe je vredno istaći da je Monca izgubila samo dve od poslednjih devet ligaških utakmica u gostima, ostvarivši četiri pobede uz tri remija i to je veliki razlog zbog kojeg ima priliku da novim trijumfom zauzme poziciju u gornjem domu tabele.

Na međusbnom duelu u prvoj polusezoni Monca je slavila sa 2:0 pogocima Karlosa Augusta i Pabla Marija.

U redovima domaćina neće biti zimskih pojačanja Beka, Mutinja i Zurkovskog, dok će god gosta odsustvovati Stefano Sensi.

Verujemo da će domaćin juriti tri boda pred svojim navijačima što će ostaviti prostore za brze napade Monce i zbog toga očekujemo da bude golova.

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna