BASKIJCI SANJAJU LIGU ŠAMPIONA: ''Rohiljosi'' u odličnom ritmu

V.M.

28. 04. 2023. u 09:00

FUDBALERI Osasune dočekaće Real Sosijedad u okviru 32. kola La lige.

БАСКИЈЦИ САЊАЈУ ЛИГУ ШАМПИОНА: Рохиљоси у одличном ритму

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina

Domaćin je uhvatio zalet u poslednje vreme i igra veoma dobro. Na protekle četiri utakmice upisao je tri pobede uz poraz od Rajo Valjekana. Osasuna se trenutno nalazi u seriji od dva vezana trijumfa i danas će pokušati da ostvari het-trik, bila je bolja od Betisa (3:2) a nakon toga je savladan Kadiz (0:1). 

''Rohiljosi'' zauzimaju osmo mesto na tabeli sa 44 osvojena boda, a početkom sledećeg meseca očekuje ih obračun sa Real Madridom u finalu Kupa kralja, tako da se može reći da igraju veoma dobru sezonu.

Sa druge strane, Real Sosijedad ima odličnu priliku da se nakon devet godina vrati u Ligu šampiona. Trenutno je četvrti na tabeli i ima pet bodova više od petoplasiranog Viljareala sedam kola pre kraja. Ne može se reći da su Baskijci u dobroj formi jer su na poslednjih pet utakmica pokupili samo sedam bodova. Ostvarili su dve pobede uz isto toliko poraza, dok su u prošlom kolu remizirali sa Betisom (0:0). 

''Plavo-beli'' su većim delom sezone igrali veoma solidno u gostima (27 bodova na 16 utakmica), ali u u poslednje vreme su posrnuli, ne znaju za pobedu van ''Anoete'' već dva meseca i danas je pravo vreme da se prekine taj post.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Sosijedad je rutinski slavio golovima Mendeza i Serlota.

Osasuna je jedna od najgorih napadačkih ekipa lige sa 29 postignutih golova, dok su gosti među najboljim odbranama prvenstva sa isto toliko primljenih pogodaka i zbog toga očekujemo tvrdu utakmicu.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)