SITI MELJE SVE PRED SOBOM: Fulam i dalje bez Mitrovića

V.M.

30. 04. 2023. u 11:38 >> 11:38

''KOLIBARI'' dočekju šampione Engleske u okviru 34. kola Premijer lige.

СИТИ МЕЉЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Фулам и даље без Митровића

Tanjug/AP

Nakon što je vezao dve pobede, domaćin je u prošlom kolu doživeo poraz od Aston vile (1:0), ali i dalje se nalazi na veoma zadovoljavajućem desetom mestu. Sa druge strane, Siti je u velikom derbiju pokazao klasu i bez većih problema je savladao Arsenal na ''Etihadu'' (4:1), sada zaostaje samo dva boda za ''tobdžijama'', ali je odigrao dva meča manje i ako bi danas trijumfovao popeo bi se na prvo mesto.

Nakon što je nekoliko sezone ulazi i ispadao iz  Premijer lige, Fulam pruža veoma dobre partije i očekuje ga mirna završnica prvenstva. Borba za Evropu je i dalje moguća jer gostima sedmoplasirani Liverpul beži osam bodova, ali ''kolibari'' su na poslednjih pet utakmica ostvarili dve pobede i doživeli tri poraza što nije dovoljno da se pripreti ''redsima''.

Aleksandar Mitrović i dalje odrađuje suspenziju zbog ''odgurivanja'' sudije u četvrtfinalu FA kupa i odsustvovaće još tri utakmice. Pored njega od naših reprezentativaca tu je i Saša Lukić koji je zimus došao iz Torina ali nema zapaženu ulogu i retko ulazi u igru.

Siti ne prestaje da melje i preko nedelje je istakao ozbiljnu kanidadturu za osvajanje triplete. Samo je pitanje vremena kada će se popeti na čelo Premijer lige, očekuje ga finale FA kupa sa Mančesterom, dok će uskoro ukrsititi koplja sa Real Madridom u polufinalu Lige šampiona.

''Građani'' su u sjajnom ritmu i neporaženi su na poslednjih 17 utakmica u kojima  su upisali 14 pobeda uz tri remija. Jedan od glavnih razloga za to je sjajni Erling Holand koji je protiv Arsenala postigao svoj 33. premijerligaški gol kojim je oborio rekord Mohameda Salaha u sezoni sa 38 utakmica. Englesko prvenstvo je nekada imalo 42 kola i rekord iz tog perioda drže Širer i Kol sa 34 pogotka i uskoro će i njega oboriti sjajni norveški napadač.

Gvardiolina četa je upisala tri uzastopne pobede van svog stadiona i biće orna da nastavi tu seriju i popne se na prvo mesto.

Pored Mitrovića u redovima domaćina neće biti Kurzave, a pod upintikom su nastupi Vilijana i Harija Vilsona.

Kod gosta će odsustvovati Ake.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Siti je slavio pogotkom Holanda sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi i verujemo da ćemo imati isti ishod i na današnjem susretu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024