VLAHOVIĆ PROPUŠTA ''DERBI ITALIJE'' ZBOG POVREDE?: ''Stara dama'' zna kako sa Interom ove sezone

O. M.

26. 04. 2023. u 08:40

REVANŠ polufinala Kupa Italije donosi nam 249. zvanični "Derbi Italije" između ''neroazura'' i Juventusa, odnosno njihov 36. susret u najmasovnijem italijanskom klupskom takmičenju.

ВЛАХОВИЋ ПРОПУШТА ДЕРБИ ИТАЛИЈЕ ЗБОГ ПОВРЕДЕ?: Стара дама зна како са Интером ове сезоне

Foto: Profimedia

Prvi meč u Torinu završen je bez pobednika 1:1, a strelci su bili Huan Kvadrado u 83. minutu za Juventus i Romelu Lukaku u petom minutu zaustavnog vremena za Inter. Meč je obilovao incidentima, a naročito je bilo "vruće" na terenu po završetku pa je sudija  Davide Masa morao da rashlađuje usijane glave crvenim kartonima koje je podelio strelcima oba gola i golmanu Intera Samiru Handanoviču, zbog nediscipline.

Kasnije je FIGC (Fudbalski savez Italije) poništio crveni karton belgijskom napadaču jer je procenjeno da radovanjem ispred protivničkih navijača nije hteo da ih isprovocira nego je odgovorio na njihovu provokaciju (!?) tako da će on biti u konkurenciji za tim i večeras.

Dosta toga desilo se u oba kluba od te prve utakmice. Inter je uspeo da se plasira u polufinale Lige šampiona gde ga očekuje "Derbi dela Madonina" sa gradskim rivalom Milanom, ali i da od mogućih devet bodova u Seriji A osvoji samo četiri. Zbog toga su "neroazuri" pali sa druge na šestu poziciju, malo zahvaljujući lošim igrama, a malo i zahvaljujući Olimpijskom komitetu Italije koji je odlučio da Juventusu vrati 15 oduzetih bodova.

Tako je "stara dama" uprkos trima uzastopnim porazima u Seriji A skočila sa osme na treću poziciju na tabeli, pa možda ipak neće morati da osvoji Ligu Evrope, u kojoj joj inače ide dobro za sada, ako želi da se sledeće godine nađe u Ligi šampiona.

Inter je svoj niz loših rezultata u Seriji A, gde je u pet kola osvojio samo jedan bod, prekinuo konačno za vikend pobedivši u gostima Empoli sa 3:0, uz dva gola Romelua Lukakua i jedan Lautara Martineza.

S druge srtane, Juventus je porazima od Lacija i Sasuola u gostima, pridodao i ovaj poslednji od Napolija kod kuće. Lider i sada već gotovo izvesni novi šampion Italije ostvario je minimalnu pobedu golom Raspadorija u trećem minutu nadoknade vremena.

Inter i Juve odigrali su nedavno i prvenstveni meč. Sredinom marta "bjankoneri" su na "Đuzepe Meaca" stadionu ostvarili svoju pretposlednju pobedu u Seriji A (nedelju dana kasnije savladali su Veronu i od tada ne znaju za trijumf), golom našeg Filipa Kostića. Bio je to poslednji postignuti gol srpskog reprezentativca u dresu ''stare dame'', ali još duži "post" ima drugi srpski reprezentativac, kome su, za razliku od Fiće, golovi primarni zadatak. 

Dušan Vlahović je protiv Napolija igrao tek od 90. minuta, jer je Alegri hteo da ga odmori posle revanša u Lisabonu (u kome je igrao do 71), ali mu se taj minut dodaje u poražavajuću statistiku - nije postigao gol sada već 495 minuta u svim takmičenjima (pre više od mesec dana pogodio je protiv Frajburga u Ligi Evrope), a čak 736 minuta u Seriji A, tačnije od sedmog februara i pobede ''bjankonera'' nad Salernitanom. Razlog za to može biti povreda koju najskuplji igrač u istoriji Juventusa vuče još od Svetskog prvenstva i po pisanju italijanskih medija zbog iste će propustiti večerašnji derbi. 

Imajući u vidu da je Inter po svim kladionicama autsajder za osvajanje Lige šampiona u konkurenciji Mančester sitija i Real Madrida, od kojih ga jedan čeka u finalu ako do tamo i dođe, a da je "skudeto" odavno van domašaja, treneru "nerazura" Simoneu Inzagiju ostaje odbrana trofeja u Kupu Italije kao poslednja šansa da obezbedi sebi opstanak na klupi milanskog giganta.

Drugi polufinalni par Kupa Italije čine Kremoneze i Fiorentina koja na revanš u Firenci donosi više nego solidan kapital od dva gola prednosti.

Juventus je rekorder po broju titula osvajača Kupa Italije sa 14, dok je Inter osam puta prišivao pobedničku "kokardu" na dres i ove godine ima priliku da se izjednači na drugom mestu večite liste osvajača sa Romom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!