SRPSKA ČETA NASTAVLJA NIZ NEPOBEDIVOSTI U SERIJI A: ''Bjankorosi'' se vratili na pobedničku stazu

V.M.

23. 04. 2023. u 09:52 >> 09:52

MONCA dočekuje Fiorentinu u utakmici 31. kola italijanske elite.

СРПСКА ЧЕТА НАСТАВЉА НИЗ НЕПОБЕДИВОСТИ У СЕРИЈИ А: Бјанкороси се вратили на победничку стазу

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je nakon serije loših rezultata konačno trijumfovao prošlog vikenda protiv Intera pogotkom Kaldirole u 78. minutu. Sa druge strane, Viola je neporažena već osam kola i nalazi se na sigurnoj devetoj poziciji. Preko nedelje je nastupila u Evropi i plasirala se u polufinale Lige konferencija nakon što je u četvrtfinalu bila bolja od Leha ukupnim rezultatom 6:4.

Monca igra odlično u svojoj debitanskoj sezoni u eliti. Klub Silvija Berluskonija se mučio na početku prvenstva, ali kada se uhodao nakon uvodnih deset kola beleži veoma dobre rezultate i zauzima solidnu 13. poziciju sa 38 osvojenih bodova.

Trijumfom protiv Intera prekinula je crnu seriju od četiri kola bez pobede u kojima je tri puta remizirala i doživela poraz od strane Lacija (0:2).

Ta pobeda nad ''neroazurima'' bila je deseta ovosezonska za ''bjankorose'' koji bi trebali da su prebrinuli brige za opstanak jer imaju čak 12 bodova više od Verone koja je prva ekipa ispod crte.

Što se tiče gosta, on u poslednja dva kola nije slavio ali nije ni izgubio i remijima sa Specijom i Atalantom povećao je svoj niz nepobedivosti u Seriji A na osam utakmica. Taj niz je bio veći ako bismo računali Kup Italije i Ligu konferencija (14 susreta), ali je prekinut preko nedelje jer je Viola na svom terenu izgubila od Leha u revanšu četvrtfinala trećeg po ragnu Uefinog takmičenja. Ipak, zaliha iz prvog susreta je bila i više nego dovoljna za plasman u završnicu takmičenja u kojem će se sastati sa Bazelom.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je podela bodova (1:1), a pre toga su se sureli 2019. u Kupu Italije kada je Fiorentina slavila rezultatom 3:1.

Oba trenera imaju na raspologanju skoro čitave sastave.

U redovima domaćina neće biti Stefana Sensija, dok će kod gosta odsustvovati Sirigu, a pod znakom pitanja su Ikone i hrvatski internacionalac Josip Brekalo.

Ova dva tima opušteno ulaze u završnicu prvensgva jer nemaju za šta da se bore i zbog toga očekujemo otovrenu utakmicu u kojoj će biti golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja