ULOG JE LIGA ŠAMPIONA: "Kneževi" neporaženi na sedam poseldnjih gostovanja Lansu

O. M.

22. 04. 2023. u 10:45

DERBI meč 32. kola francuske Lige jedan biće odigran ove subote od 21 sat na stadionu "Bolar-Deleliz'' u Lansu, gde domaća ekipa dočekuje Monako.

УЛОГ ЈЕ ЛИГА ШАМПИОНА: Кнежеви непоражени на седам поселдњих гостовања Лансу

FOTO: Tanjug/AP

Nade Lensa da može do druge titule šampiona Francuske u istoriji su se veovatno i definitivno ugasle porazom u 31. kolu od branioca šampionskog pehara Pariz Sen Žermena, kojim je prekinut i niz od sedam utakmica bez poraza, ali plasman u Ligu šampiona ostaje realnost.

Izabranici Franka Eza trenutno su treći na tabeli sa 63 boda, jednim manje od drugoplasiranog Olimpika iz Marselja koji s te pozicije ide direktno u elitno evropsko klupsko takmičenje, dok treća pozicija vodi u plej-of. 

Monako, današnji Lansov protivnik, je četvrti sa 61 bodom. Pobeda bi "kneževe" dovela na treću pozicija, a možda i na drugu ako Olimpik izgubi na teškom gostovanju imenjaku iz Liona. Sa trenutne pozicije, "crveno-belima" se smeši Liga Evrope, dok im šestoplasirani Lil zaostaje šest bodova. 

Monako je pobedio Lorijen sa 3:1 kod kuće u prethodnom kolu, što je bio četvrti meč bez poraza za izabranike Filipa Klemona.

U prvom delu sezone u susretu današnjih protivnika Lans je odneo ubedljivu pobedu od 4:1 sa stadiona ''Luj ||''. Lois Openda je prvi pogodio za gostes u sedmom minutu. Diver Maćado, Seko Fofana i Vesli Said su takođe upisali svoja imena na semafor, dok je Benoa Badjašil' (sadašnji fudbaler Čelsija) postigao jedini gol za domaći tim.

Lans je bez poraza od Monaka u poslednjih pet mečeva Lige 1, ali istovremeno bez domaće pobede protiv "kneževa" na sedam utakmica u svim takmičenjima. Monako traži svoju prvu ligašku pobedu u utakmicama između ova dva tima od aprila 2015, ali ima jedan trijumf u osmini finala Kupa Francuske, iz prošlog januara.

Lans je ove sezone na ''Bolar-Delelizu'' ostvario 13 pobeda, uz po jedan remi i poraz na 15 domaćih utakmica. Jedini poraz doživeo je 19. februara protiv Nanta. Monako ima devet pobeda, pet remija i jedan poraz u gostima ove sezone u prvenstvenim utakmicama a trenutno su u seriji od 11 utakmica bez poraza na strai u svim takmičenjima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,83) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu