JOVIĆ SPREMAN ZA POLJAKE: Fiorentina nastavlja niz u Ligi konferencija

O. M.

13. 04. 2023. u 20:37 >> 20:38

POLjSKI Leh iz Poznanja dočekuje Fiorentinu u prvoj utakmici četvrtfinalnog dvoboja Lige Evrope u četvrtak uveče.

ЈОВИЋ СПРЕМАН ЗА ПОЉАКЕ: Фиорентина наставља низ у Лиги конференција

FOTO: EPA

Ova dva tima su se već dva puta sastala u evropskim takmičenjima i u oba navrata je gostujući tim pobedio. Bilo je to u grupnoj fazi Lige Evrope 2015/16 kada je Leh pobedio sa 2:1 u Firenci, a Fiorentina 2:0 u Poznanju.

Leh je u Ligu konferencija ove sezone ušao posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona, u prvom kolu od Karabaga. Posle tri runde kvalifikacija za Ligu konferencija u kojima je izbacio Batumi, Vikingur i Didelanž, upao je u grupu "C" sa Viljarealom, izraelskim Hapoel Berševom i bečkom Austrijom i zauzeo drugo mesto iza španske ekipe. Zatim je u baražu eliminisao norveški Bode/Glimt a u osmini finala švedski Đurgarden.

Sa 18 postignutih golova "železničari" su treća najefikasnija ekipa Lige konferencija, posle Fiorentine (26) i Vest hema (19). Izabranici Džona van den Broma postigli su po gol u svakoj od poslednjih deset utakmica, a neporaženi su na poslednjih sedam.

Kvalifikacije su ostavile traga pa je Leh u prva četiri kola poljskog šampionata osvojio samo bod i praktično već na startu ostao bez šansi da odbrani titulu. Proteklog vikenda Leh je u gradskom derbiju sa 2:0 savladao Vartu i trenutno se nalazi na trećem mestu tabele poljske Ekstraklase sa 47 bodova, tri više od četvrtog Pogona, ali i devet manje od drugoplasirane Legije i čak 15 manje od lidera Rakova.

Fiorentina nije uspela da pobedi u prve dve utakmice grupne faze Lige Evrope, protiv Rige i Bašakšehira,ali je posle toga napravila niz od osam pobeda, postigavši 25 golova i primivši samo četiri.

"Viola" je pobedila Bragu u baražu sa ukupnih 7:2, a zatim i Sivaspor sa ukupnih 5:1 u osmini finala.

Prošlog petka izabranici Vinčenca Italijana su remijem sa Specijom prekinuli seriju od devet pobeda u svim takmičenjima, ali su zadržali niz nepobedivosti koji sada iznosi 12 utakmica, a traje od 12. februara i poraza od Juventusa.

Luka Jović se oporavio od povrede i odigrao je poslednjih desetak minuta utakmice protiv Specije tako da će verovatno najbolji strelac ovogodišnje Lige konferencija nastupiti i u Poljskoj, bar deo utakmice. Nikola Milenković je presedeo na klupi ceo meč, ali je ozdravio i spreman je da i on nastupi, dok je Sofijan Amrabat odslužio suspenziju pa će i on konkurisati za tim.

Fiorentina je favorit na papiru, ali to je bio i Viljljareal kada je iz Poznanja ispraćen sa tri gola u mreži, pa je možda pametnije ovde odigrati na golove.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE DA NEKO POBEDI: Šturm i Rapid igrali dva puta nerešeno u prvom delu Bundeslige