VLAHOVIĆ SE MUČI: ''Staroj dami'' Liga Evrope najbolja šansa za Ligu šampiona

V.M.

13. 04. 2023. u 19:57 >> 19:57

JUVENTUS dočekuje Sporting u prvoj utakmiici četvrtfinala na ''Alijanc stadionu''.

ВЛАХОВИЋ СЕ МУЧИ: Старој дами Лига Европе најбoља шанса за Лигу шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Iako pruža veoma dobre partije u prvenstvu, izgleda da je kazna od 15 bodova preveliki udarac za Juve koji zaostaje osam bodova za četvroplasiranim Milanom i teško da će ga sustići do kraja prvenstva i tako izboriti Ligu šampiona, zbog toga fokus izabranika Masimilijana Alegrija biće na Ligi Evrope u kojoj su drugi favoriti po kladionicama za osvajanje. Sa druge strane, Sporting takođe nema izgledne šanse da se dokopa najetlinijeg evropkog takmičenja preko prvenstva, tako da ima dodatni motiv da nakon izbacivanja Arsenala napravi još jedan podvig.

Zanimljivo je da su oba tima evropsku odiseju započeli u Ligi šampiona. Juve je razočaravajuće nastupio i zauzeo treće mesto u grupi ''H'' sa samo tri osvojena boda, dok je Sporting odigrao nešto bolje ali je porazom od Frankfurta u poslednjem kolu čekirao kartu za Ligu Evrope. ''Stara dama'' je bez većih problema prošla prve dve nokaut faze, prvo je izbacila Nant (1:1, 0:3), a nakon toga je rutinski poražen Frajburg, dva puta po 1:0.

Što se tiče gosta, ''lavovi'' su prvo bili bolji od Midtjilanda (1:1, 0:4), a u osmini finala su napravili veliki podvig i izbacili su trenutnog lidera Premijer lige. U Lisabonu je bilo 2:2, a u Londonu 1:1 i došlo se do izvođenja penala u kojoj je mirnija bila četa Rubena Amorima koja se tako plasirala u četvrtifnale. Potez utakmice sigurno je bio pogodak sjajnog Pedra ''Pota'' Gonkalveša koji je sa pola terena lobovao golmana Remzdejla i tako odveo utakmicu u produžetke.

Ove dve ekipe su igrale u grupnoj fazi u sezoni 2016/17 kada je viđen remi i trijumf Juventusa. Vredi napomenuti da Sporting baš ne voli da igra sa italijanskim klubovima u evropskim takmičenjima, 15 puta je u svojoj istoriji gostovao na ''čizmi'' i nikada nije trijumfova, doživeo je 11 poraza i odigrao četiri remija.

U redovima ''bjankonera'' će biti bez Pogbe i Paredesa koji se zakačio sa Alegrijem na treningu i napustiće klub na kraju sezone. 

Sa druge strane, Ruben Amorim ne može da računa na napadački dvojac Kabral-Paulinjo, kao ni na suspendovanog Manuela Ugartea.

Verujemo da ćemo gledati jednu tvrdu utakmicu jer su na dva susreta u nokaut fazi u Torinu postignuta su samo tri gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1X&1P0-1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)