REVANŠ PROŠLOGODIŠNJEG FINALA LIGE KONFERENCIJA: Fejenord sprema osvetu na ''De Kujpu''

V.M.

13. 04. 2023. u 12:48 >> 12:48

LIDER Eredivizije će dočekati Romu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope.

РЕВАНШ ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ФИНАЛА ЛИГЕ КОНФЕРЕНЦИЈА: Фејенорд спрема освету на Де Кујпу

FOTO: AP/Tanjug

U prvom izdanju po kvalitetu trećeg evropskog takmičenja, pre 11 meseci u Tirani Roma je pogotkom Nikola Zaniola (sadašnjeg igrača Galatasaraja) savladala Fejednord. Tada je ''vučica'' opravadala ulogu favorita, a danas će ona pripasti ''ponosu juga'' koji se nalazi u fantastičnoj seriji rezultata, dok izabranici Žozea Murinja ne pružaju baš najbolje partije u skorije vreme ali vezali su dve ligaške pobede i biće spremni za veliku borbu na ''De Kujpu''.

Domaćin je zauzeo prvo mesto u jednoj od najujednačenijih grupa u istoriji Lige Evrope. Nakon šest odigranih utakmice sve četiri ekipe su imale po osam bodova, ali zbog najbolje gol-razlike današnji domaćin je zauzeo prvu poziciju. Tako se direktno plasirao u osminu finala u kojoj je ''demolirao'' Šahtjor ukupnim rezultatom 8:2 (1:1, 7:1). 

Pored odličnih igara u Ligi Evrope, Fejenord dominira i u domaćem prvenstvu. Prvi je na tabeli sa plus osam u odnosu na drugoplasirani Ajaks, neporažen je u Erediviziji od novembra i ima odličnu priliku da osvoji svoju prvu titulu od 2017. godine.

Roma je imala nešto duži i komplikovaniji put do četvrtfinala. Prvo je u poslednjem kolu grupne faze morala da savlada Ludogorec kako bi sa drugog mesta prošla dalje, što je i uradila rezultatom 3:1. Nakon toga je u šesnaestini finala izgubila prvi meč od Salcburga (1:0), ali je preokrenula na ''Olimpiku'' (2:0) i tako se plasirala u osminu finala u kojoj je bez većih problema bila bolja od Sosijedada ukupnpnim rezultatom 2:0.

Takođe joj ide solidno i u prvenstvu, nakon serije loših rezultata savladala je Sampdoriju i Torino što joj je bilo dosta da se popne na treće mesto i u završnici prvenstva će voditi veliku bitku da ostane na mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Što se tiče izostanaka, Arne Slot neće moći da računa na Bijlova i Timbera, dok je pod upitnikom krilni napadač Alireza Jahanbaš.

Sa druge strane, Morinjo će morati da napravi postavu bez Kardsdorpa i Darboa, a moguć je i izostanak Solbakena koji je povredio rame za vikend protiv Torina.

Verujemo da ćemo gledati jednu zanimljivu utakmicu, golovi su česta pojava na ''De Kajpu'' i očekujemo da to ponovo bude slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)