VEST HEM OPRAVDAVA ULOGU FAVORITA: Gent je uhvatio zalet u pravom trenutku

V.M.

13. 04. 2023. u 08:40

FAVORIT broj jedan za osvajanje Lige konferencija gostuje u Belgiji u prvoj utakmici četvrtfinala.

ВЕСТ ХЕМ ОПРАВДАВА УЛОГУ ФАВОРИТА: Гент је ухватио залет у правом тренутку

Foto: Tanjug

Domaćin je u poslednje vreme podigao nivo igre, neporažen je na poslednjih pet ligaških utakmica (četiri pobede uz poraz) i sa dosta samopouzdanja dočekuje večerašnji susret. Sa druge strane, Vest hem je takođe u dobrom ritmu, pobegao je sa dna tabele Premijer lige i pokušaće da nastavi svoj perfektan niz u Ligi konferencija (osam utakmica - osam pobeda) na teškom gostovanju.

Gent je solidno odigrao grupnu fazu, skupio je osam bodova i pobedom u poslednjem kolu protiv Moldea plasirao se u nokaut fazu, tu ga je dočekao Karabag koji ga je savladao u prvom meču (1:0), ali Belgijanci su uspeli da preokrenu na svojoj ''Gelamko areni'' i posle boljeg izvođena jedanaeteraca su prošli dalje. U prošlom kolu ukrstili su koplja sa Bašakšehirom. U Belgiji je bilo 1:1, ali u Turskoj je Gent odigrao možda i najbolju utakmicu sezone i ubedljivo je slavio sa 1:4. Apsolutni heroj bio je mladi Orban koji je postigao tri gola u roku od sedam minuta i tako postavio novi rekord najbržeg het-trika u istoriji evropskih takmičenja.

Vest hem nije morao da se muči igranjem u šesnaestini finala jer u dominatnom stilu sa 18 osvojenih bodova završio na čelu grupe ''B'' uz gol-razliku 13:4, a nije imao ništa teži zadatak u osmini finala. Tu ga je sačekao AEK iz Larnake koji nije predstavljao prepreku i rutinski je izbačen ukupnim rezultatom 6:0. 

''Čekićari'' su po kladionicama, a i po igrama, favoriti broj jedan u Ligi konferencija i navijači se nadaju da će doći do svog trećeg evropskog trofej pored Kupa pobednika kupova i Intetoto kupa koje su osvojili 1965. i 1999. godine.

Domaćin će biti bez Lemajića i Hjulsagera, dok su pod znakom pitanja Depotre i Mare.

Što se tiče gosta, iskusni Dejvid Mojes neće moći da računa na već duže odsutnog Skamaku, a moguć je i izostanak Pakete.

Ovo će biti prvi međusobni susret današnjih rivala u njihovoj istoriji, oba tima su u dosta dobrom ritmu i verujemo da ćemo videti barem po gol na obe strane.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)