''KNEŽEVI'' NASTAVLJAJU POHOD NA LIGU ŠAMIONA: Nant traži izlaz iz krize

V.M.

09. 04. 2023. u 10:12 >> 10:12

''KANARINCI'' će ugostiti Monako u 17:05 na ''Bužoaru''.

КНЕЖЕВИ НАСТАВЉАЈУ ПОХОД НА ЛИГУ ШАМИОНА: Нант тражи излаз из кризе

FOTO: Tanjug/AP

Nant je u velikom problemu, ne zna za ligašku pobedu skoro dva meseca, opasno se približio zoni ispadanja i ako se uskoro ne probudi strepeće za opstanak u završnici prvenstva. Sa druge strane, ''Kneževi'' su uhvatili ritam, vezali su dve pobede i sa Lansom i Marseljom će se boriti za plasman u Ligu šampiona iduće sezone.

Domaćin je u kontra-ritmu i ne zna za pobedu na poslednjih šest ligašlkih susreta u kojima je doživeo četiri poraza uz dva remija. Nant je trenutno 14. na tabeli i ima samo četiri boda više od Oksera koji je prvi tim ispod crte, tako da se može reći da je u borbi za opstanak. To ne bi bio slučaj u proteklim sezonama ali od iduće godine u Ligi 1 će nastupati 18 klubova, tako da ove sezone ispadaju poslednje četiri ekipe.

Spas sezone bivši prvak Francuske traži u kupu, preko nedelje je u polufinalu savladao Lion sa 1:0 pogotkom Ludovika Blasa i imaće priliku da protiv Tuluza odbrani trofej koji je prošle sezone osvojio savladavši Nicu u finalu sa 0:1.

Nakon što je tri kola prosipao bodove (porazi od Nice i Remsa uz remi Troom), Monako je vezao dve pobede i vratio se u borbu za plasman u Ligu šampiona. Prvo je savladao Ajačio sa 0:2, a u prošlom kolu je na ''Luiju ||'' u trileru bio bolji od Strazbura sa 4:3.

Monako zaostaje šest bodova za Lansom i tri za Marseljom koji su drugi, odnosno treći na tabeli i pokušaće u završnici prvenstva da se barem dokopa treće pozicije koja vodi u kvalifikacije za najeltinije evropsko takmičenje u kojem je poslednji put nastupao u sezoni 2018/2019.

Što se tiče međussobnih duela tu apsolutnu prednost ima Monako koji je neporažen od Nanta na poslednjih deset susreta (sedam pobeda i tri remija). Zadnji put kada su se ''kanaricni'' radovali protiv ''kneževa'' bilo je 2017. godine.

Domaćin će biti bez Merlina, Traorea i Hađama.

U redovima ''crveno-belih'' neće biti Agilara, Boadua, Emboloa i Sara.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za petak