SRPSKI DERBI U SERIJI A: Sergej protiv Kostića i Vlahovića

O. M.

08. 04. 2023. u 10:50

LACIO dočekuje Juventus u 29. kolu Serije A.

СРПСКИ ДЕРБИ У СЕРИЈИ А: Сергеј против Костића и Влаховића

Foto: AP

Izabranici Mauricija Sarija su prošle nedelje u gostima savladali Moncu  sa 2:0, čime su potvrdili drugo mesto na tabeli Serijie A, koje su zauzeli pre 15 dana pobedom u "Derbiju dela Kapitale" nad Romom, iskoristivši poraz Intera u "Derbiju Italije" od Juventusa.

Drugi gol na toj utakmici postigao je Sergej Milinković-Savić. To je bio njegov 65 pogodak za nebeskoplave, čime je srpski reprezentativac postao najefikasniji stranac u istoriji Lacija.

Domaćin je sada neporažen na sedam uzastopnih utakmica u Seriji A. Zaostatak za vodrećim Napolijem možda je nedostižan, ali zato raste prednost nad pratiocima u trci za Ligu šampiona - petoplasirana Roma ima 50 bodova, pet manje od gradskog rivala.

Lacio ove godine ima najbolju odbranu u Kalču sa samo 19 primljenih golova na 28 utakmcia. Prošle godine nebeskoplavi su primili 58, više nego i jedna druga ekipa iz gornjeg dela tabele, što dovoljno govori o napretku ekipe u fazi odbrane.

Juventus je u prošlom kolu ostvario minimalnu pobedu nad Veronom, a sredinom nedelje je odigrao kontroverzan meč sa Interom u prvoj utakmici Kupa Italije. Za razliku od prvenstvenog okršaja u kome je "stara dama" pobedila najvećeg rivala, u kupu je bilo nerešeno, Juve je poveo, ali "nerazuri" su stigli do izjednačenja u petom minutu nadoknade vremena. Gol je postigao Romelu Lukaku sa bele tačke, posle čega su isključeni on, strelac gola za Juventus Huan Kvadrado i Samir Handanovič. 

U svakom slučaju, pobednik kup-dvoboja biće poznat posle revanša, a za Juventus je važnije što je posle pobede nad Veronom stigao na dostižnih minus sedam bodova u odnosu na Inter u trci za Ligu šampiona, kojoj se nada i Roma.

Pre dva meseca Juventus je savladao Lacio u četvrtfinalu kupa, golom Bremera na asistenciju Filipa Kostića. Lacio ima samo jednu pobedu nad Juventusom u poslednjih deset ligaških mečeva, a ostvario ju je u decembru 2019. godine. U prvom delu sezone, bilo je 3:0 za ''crno-bele'' u Torinu. Dva gola postigao je Mojze Kean, a jednom se u strelce upisao Arkadijuš Milik. Prošle godine u Rimu bilo je 2:0 za "staru damu", golovima Leonarda Bonučija koji se posle duge pauze vratio treninzima i očekuje se da zauzme mesto na klupi u današnjem meču.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju