SITI U PETOJ BRZINI: Mogu li ''sveci'' da ponove podvig iz januara?

V.M.

08. 04. 2023. u 10:35

SAUTEMPTON će ugostiti akteulnog prvaka Engleske od 18:30.

СИТИ У ПЕТОЈ БРЗИНИ: Могу ли свеци да понове подвиг из јануара?

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je u velikom problemu i glavni je kandidat za ispadanje iz Premijer lige, zacemenitran je za dno i zaostaje četiri boda za ekipama koje se nalaze izvan zone ispadanja. Što se tiče Sitija, on izgleda dosta moćno na terenu što je i pokazao prošlog vikenda kada je bez Erlinga Holanda ''razmontirao'' Liverpul sa 4:1. Zaostaje osam bodova za liderom Arsenalom, ali je odigrao meč manje od njega, i mora da trijumfuje danas kako bi stvorio dodatni pritisak lideru koji sutra gostuje na ''Enfildu''.

Ni nova promena trenera nije donela ništa dobro Sautemptonu. Domaćin je sezonu zapoečo sa Hasenhutlom na klupi, zamenio ga je Džouns koji se nije dugo zadržao u ekipi, a sada je Seles došao da gasi požar koji su njegovi prethodnici napravili. Ne može se reći da uspeva to da uradi jer je ostvario samo jednu pobedu na šest utakmica od kada je preuzeo kormilo, to je bilo protiv Lestera početkom marta, a nakon toga Sautempton je odigrao dva remija i doživeo dva poraza.

''Sveci'' su ubedljivo najogri domaćini u ligi i na deset utakmica kod kuće osvojili su mizernih 12 bodova. Uz to treba napomenuti da su u dosadašnjem toku prvenstva poraženi čak 18 puta i zajedno sa Lesterom imaju najviše izgubljenih utakmica u šampionatu.

Potpuno je drugačija priča u taboru Sitija koji je kao i proteklih godina uvatio zalet u samoj završnici sezone. Vezao je četiri ligaške pobede (protiv Bornmuta, Njukasla, Palasa i Liverpula) i danas ima izglednu priliku da upiše i petu. Prošlog vikenda izabranici Pepa Gvardiole su rutinski odradili posao protiv ''redsa'' i tako pomogli svom treneru da dođe do 100. premijerligaške pobede na ''Etihadu''.

Ako postoji neka ekipa koja zna kako izgleda boriti se za titulu do zadnjeg kola to su onda ''građani'' koji su čak tri svoje titule osvajali pobedama u poslednjem danu sezone, to smo videli i pre nešto manje od godinu dana kada je Siti preokretom protiv Aston vile (0:2,3:2) došao do svoje četvrte titule u poslednjih pet sezona.

Ove ekipe su već odirgrale dva meča ove sezone, na prvom je Siti slavio sa 4:0, ali Sautempton je uzvratio na ''Sent Merisu'' u okviru EFL kupa rezultatom 2:0 i nada se da može da ponovi sličnu partiju i dođe barem do boda.

Domaćin će biti bez Lariosa i Livramenta, dok su pod upitnikom Če Adams, Salisu i Bela-Kočap.

Erling Holand se vratio na trening ove nedelje ali videćemo da li će Gvardiola odmah vratiti u stratnu postavu jer će Siti kroz nekoliko dana ukrstiti koplja sa Bajernom u četvrtfinalu Lige šampiona, onaj ko će sigurno odsustvovati je Fil Foden kojeg neće biti zbog zdravstvenih problema.

NAŠ TIP: 2&3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)