NOVI TEŽAK ISPIT ZA DORTMUND: Posle poraza u "der Klasikeru" i eliminacije iz kupa, na ''Vestfalen'' dolazi Union Berlin

O. M.

08. 04. 2023. u 10:33 >> 10:33

BORUSIJA DORTMUND dočekuje na svom stadionu ekipu Union Berlina u jednom od dva derbija 27. kola nemačke Bundeslige.

НОВИ ТЕЖАК ИСПИТ ЗА ДОРТМУНД: После пораза у дер Класикеру и елиминације из купа, на Вестфален долази Унион Берлин

FOTO: Tanjug

Ovo je kolo u kome međusobno igraju četiri prvoplasirane ekipe, što znači da će se situacija u vrhu tabele iskristalisati. Dortmund je trenutno drugi sa 53 boda, dva manje od vodećeg Bajerna i dva više od današnjeg protivnika, koji je prošle sezone zbog jednog boda zaostatka izgubio mesto u elitnom klupskom takmičenju. 

Frajburg je četvrti sa popriličnim zaostatkom od osam bodova za liderom i u nastavku će se verovatno više posvetiti borbi sa petoplasiranim Lajpcigom za poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Dortmund je u prošlom kolu porazom sa 4:2 na ''Alijanc areni'' prepustio lidersku poziciju Bajernu, čime je prekinuo niz od deset utakmica bez poraza. Nisu se "crno-žuti" oporavili od gubitka bodova i liderske pozicije na tabeli Bundeslige, pa su sredinom nedelje ispali i iz Kupa Nemačke. Lajpcig je na svojoj ''Red bul areni'' pobedio sa 2:0. golove za tim bivšeg trnera Borusije Marka Rosea postigli su Timo Verner i Vili Orban, a kako je gost igrao na toj utakmici najbolje govori podatak da je njihov najbolji igrač bio golman Gregor Kobel, inače tragičar "der Klasikera", sa devet odbrana.

Union je u poslednjoj ligaškoj utakmici sa 3:0 savladao Štutgart kod kuće. Bio je to četvrti uzastopni meč bez poraza za ekipu iz predgrađa Berlina, ali su i oni u međuvremenu ispali iz kupa i to istim rezultatom (0:2) kao i Borusija. Dalje je zahvaljujući golovima Randala Kolo Muanija, otišao Ajntraht iz Frankfurta, koji je tako istom merom uzvratio Unionu za skorašnji Bundesligaški poraz u Kepniku.

Džud Belingem nije igrao u Lajpcigu, ali će danas verovatno biti u  startnih 11. Edin Terzić neće moći da računa na Karima Adejemija koji se još oporavlja od povrede mišića.

U prvom delu sezone Union je na svom terenu pobedio Borusiju sa 2:0. Dvostruki strelac bio je Janik Haberer, u osmom i 21. minutu pogađao je mrežu Kobelovog gola. Prošle godine u Dortmundu bilo je 4:2 za Borusiju.


NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna