SRPSKA KOLONIJA DOČEKUJE MORINJOVU ''VUČICU'': Roma prekida post na gostovanjima

V.M.

08. 04. 2023. u 09:50

TORINO dočekuje ''đalorose'' od 18:30 na ''Olimpijskom stadionu''.

СРПСКА КОЛОНИЈА ДОЧЕКУЈЕ МОРИЊОВУ ВУЧИЦУ: Рома прекида пост на гостовањима

FOTO: EPA

Domaćina očekuje mirna završnica prvenstva i može da igra opušteno, siguran je od relegacije na desetom mestu i zaostaje čak deset bodova za Atalntom koja zauzima šestu poziciju, poslednju koja vodi u Evropu. Što se tiče Rome, ona je prekinula seriju od dva vezana poraza savladavši Sampdoriju i nakon jučerašnjih kikseva Intera i Milana ima priliku da novim trijumfom zauzme treće mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Torino je u ponedeljak podelio bodove sa Sasuolom, 1:1. ''Neroverdi'' su poveli pogokom Pinamontija, ali razigrani Antonio Sanabrija je poravnao rezultat i doneo bod svojoj ekipi. Paragvajskom centarforu je to bio šesti pogodak u drugom delu sezonu i samo su Osimen (12) i Martinez (7) postigli više golova od njega u 2023. godini. 

Forma popularnih ''bikova'' je promenljiva i na poslednjih pet ligaških susreta pored pomenutog remija ostvarili su dve pobede (Bolonja, Leće) i doživeli isto toliko poraza (Napoli, Juventus).

Roma se proteklog vikenda vratila na pobedničke staze pobedivši Sampdoriju sa 3:0. Ključni momenat desio se početkom drugog dela igre kada je Muriljo zaradio crveni karton, ''vučica'' je to iskoristila i golovima Vajnalduma, Dibale i El Šaravija upisala vredna tri boda.  Ponovo je fenomenalnu partiju pružio sjajni Dibala koji je u dosadašnjem toku prvenstva postigao deset golova i podelio šest asistencija.

''Đalorosi'' se muče na gostvanjima u 2023. godini, doživeli su čak tri poraza na poslednje četiri utakmice uz remi sa Lećeom i izabranici Žožea Morinja će biti orni da prekinu post bez pobede van svog stadiona u ligi koji traje skoro tri meseca.

Pored borbe za Ligu šampiona u Seriji A, gost ima priliku da dođe do najeltinijeg evropskog takmičenja i preko Lige Evrope. Sledeće nedelje ga očekuje četvrtfinalni susret sa ekipom koju je savladala u finalu Lige konferencija prošle sezone, Fejenordom.

Ako gledamo istorijat međusobnih duela prednost ima Roma koja je na poslednjih deset susreta sa Torinom slavila sedam puta uz dve pobede ''bikova'' i remi.

Ivan Jurić neće moći da računa na Ainu, Karamou i Zinu, a pod upitnikom je nastup srpskog reprezentativca Ivana Ilića koji ima probleme sa povredom zgloba.

Nakon odrađenih suspenzija Morinju će na raspolaganju ponovo biti Ibanjez, Manćini i Kristante, a odsustvovaće Darbo i Karsdorp.

NAŠ TIP: X2&P0-1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)