BORBA ZA OPSTANAK JE U PUNOM JEKU: Vest hem mora da trijumfuje protiv Sautemptona

V.M.

02. 04. 2023. u 14:21 >> 14:21

RIVALI iz zone ispadanja ukrstiće koplja od 15 časova na ''Olimpijskom stadionu''.

БОРБА ЗА ОПСТАНАК ЈЕ У ПУНОМ ЈЕКУ: Вест хем мора да тријумфује против Саутемптона

Foto: Tanjug

Veoma će zanimljivo biti u Premijer ligi u samoj završnici prvenstva. Pored Arsenala i Sitija koji se bore za titutlu, očekuje se i velika bitka za opstanak u kojoj će učestvovati čak osam ekipa jer poslednjepalsirani Sautempton ima samo pet bodova manje od Vulverhemptona koji je 13. na tabeli. Današnji rival ''svetaca'', Vest hem, je trenutno 18. na tabeli i osvojio je poen više od njih. Obe ekipe pobedom mogu pobeći iz zone ispadadanja i očekuje nas triler u Londonu.

Ono što drži Vest hem u životu su dosta dobre igre kod kuće. ''Čekićari'' su na 13 utakmica na svom terenu osvojili 18 poena i neporaženi su na poslednje četiri utakmice (po dve pobede i remija).

U poslednjem kolu pred pauzu, ekipa iz prestonice je podelila bodove sa Aston vilom, 1:1. Nakon toga je u revanšu osmine finala Lige konferencija rutinski savladala AEK iz Larnake sa 4:0 i tako je zakazala obračun sa Gentom u četvrtfinalu.

Sa druge strane, nova promena trenera je donela dosta dobrog Sautemtptonu koji je proigrao pod vođstvom Rubena Selesa i ima priliku da pobegne sa dna tabele po prvi naput nakon dugo vremena.

U poslednja četiri kola ''sveci'' su savladali Lester, izgubili od Brentforda i osvojili po bod na teškim utakmicama sa ekipama iz gornjeg dela tabele, Mančesterom i Totenhemom. Posebno je bio imrepsivan remi sa ''pevcima'' jer je Sautempton gubio sa 3:1 na 15 minuta do kraja, ali je ekipa pokzala veliku borbu i želju i uspeli su do poravnaju rezultat preko Volkota, ondosno Vord-Prauza.

Vest hem je poslednji put u Čempionšipu bio u sezoni 2011/12 i ne želi da prekine niz igranja u Premijer ligi, isto se može reći za Sautempton koji je u eliti punih 11 godina, a zaniljmvi je podatak da su ''sveci'' 2009. godine igrali u trećoj ligi ali su se sa dve uzastopne promocije plasirali u najbolju ligu na svetu.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je podela bodova, 1:1.

Domaćin nema problema sa izostacima, dok će gost biti bez Bele-Kočapa, Livramenta i Lariosa.

Očekujemo da Vest hem nastavi sa odličnim igrama na svom terenu i verujemo da će upisati sva tri boda u derbiju začelja.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!