"ŽUTA PODMORNICA" NE ODUSTAJE OD LIGE ŠAMPIONA: Sosijedad želi da produži niz nepobedivosti na stadionu ''Keramika''

O. M.

02. 04. 2023. u 10:25

VILjAREAL dočekuje ekipu Real Sosijedada u derbiju 27. kola španske La lige koji može da odluiči putnika u Ligu šampiona.

ЖУТА ПОДМОРНИЦА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ЛИГЕ ШАМПИОНА: Сосиједад жели да продужи низ непобедивости на стадиону Керамика

FOTO: AP

Domaćin je trenutno šesti sa 41. bodom, sedam manje od gostiju koji drže četvrtu poziciju a ona garantuje plasman u elitno klupsko takmičenje Starog kontinenta. Obe ekipe ispale su iz Evrope početkom marta, Viljareal je iz Lige konferencija eliminisao Anderleht, a Sosijedad iz Lige Evrope Roma.

"Žuta podmornica" je otišla na reprezentativnu pauzu nakon što je pobedom nad Osasunom od 3:0 prekinula niz od tri meča bez pobede, računajući i Ligu konferencija u kojoj je zabeležila po jedan poraz i remi protiv Anderlehta, a sada će nastojati da smanji zaostatak u trci za novi evropski izlet.

Da bi se to desilo, trener Kike Setijen moraće da se potrudi da stadionu ''Keramika'' vrati nekadašnji oreol nepobedivosti jer je ekipa tri puta gubila na poslednjih pet utakmica i samo jednom pobedila i to nejaki Hetafe posle preokreta (2:1).

Sosijedad je, s druge strane, četvrta najbolja ekipa Lige na gostovanjima sa kojih su sakupili više bodova nego na svojoj ''Anoeti'' (26:22) što dovoljno govori o težini zadatka koji je ispred Setijena i njegovih pulena.

Gosti imaju i dodatni motiv jer bi im eventualna pobeda mogla da donese bodovno poravnanje sa trećeplasiranim Atletiko Madridom. Ovo je važno zato što je trener Sosijedada Imanol Agvasil istakao da je cilj njegove ekipe da sezonu završi u prva tri, što bi se desilo prvi put od 2003. godine, kada su, predvođeni ubojitim dvojcem Darko Kovačević - Nihad Kahveči, osvojili drugo mesto sa dva boda zaostatka za šampionskim "galaktikosima" Real Madrida.

Optimizam Agvasila podgreva i činjenica da je Sosijedad neporažen na poslednja četiri gostovanja Viljarealu, što datira od januara 2018. godine. Prethodni duel na stadionu  ''Kermamika'' pripao je gostima sa 2:1 posle preokreta. Domaći su poveli preko Kokelana u 43. minutu, a onda su u drugom poluvremenu Isak i Zubimendi doneli tri boda ekipi iz San Sebastijana.

U susretu ovih ekipa prošle jeseni na ''Anoeti'' je bilo 1:0 za Sosijedad golom Mendeza u 33. minutu.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-2 (kvota 2,15) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ RAJIČIĆ: Lak posao za “večite”