FENJERAŠ PROTIV LIDERA: Otpisani Elče sa novim trenerom dočekuje Barselonu

O. M.

01. 04. 2023. u 11:00

FUDBALERI Barselone gostuju Elčeu u 27. kolu španske La lige.

ФЕЊЕРАШ ПРОТИВ ЛИДЕРА: Отписани Елче са новим тренером дочекује Барселону

FOTO: AP/Tanjug

''Zeleni'' sa stadiona'' Martinez Valero'' otpustili su trenera Pabla Mačina pred reprezentativnu pauzu, posle poraza od Sosijedada i na njegovo mesto postavili Sebastijana Bekačečea koji je tako postao četvrti trener kluba u ovoj sezoni, šesti ako se računaju i dva vršioca dužnosti. 

Ovaj 42-godišnji Argentinac samostalno je vodio nekoliko klubova u domovini, a bio je i asistent tadašnjem selektoru "gaučosa" Horheu Sampaoliju tokom Mundijala u Rusiji 2018. godine. Elče mu je prvo iskustvo van Južne Amerike, gde je vodio i Univerzidad de Čile. 

Njegovi izgledi da postane tek sedmi trener u istoriji Elčea sa pobedom na debiju gotovo su ravne nuli, a realno nisu mnogo veće ni šanse ovog kluba da opstane u ligi, pošto 12 kola pre kraja zaostaje 14 bodova za zonom spasa. A to je bod više od onoga što su "zelene pruge" osvojile u dosadašnjem delu prvenstva.

Sa druge strane, Barselona se bori za titulu i na dobrrom je putu da je osvoji. A osim ove iz tekuće sezone, Katalonci se nadaju da će im La Liga priznati još jednu titulu, onu iz sezone 1936/37 koja je prekinuta zbog građanskog rata u Španiji. Barselona je na pauzu zbog evro-kvlaifikacija otišla pobedom od 2:1 nad Real Madridom u ''El Klasiku'', kojom je prednost povećala na 12 bodova.

Katalonski gigant dolazi na gostovanje klubu od koga nema prvenstveni poraz skoro pola veka, tačnije od decembra 1974. godine. Rekord uključuje i sedam uzastopnih pobeda u La ligi, plus dve u Kupu Kralja, a poslednji put kad Elče nije praznih šaka napustio teren posle okršaja sa Barselonom bilo je u maju 2014. godina kada je na ''Martinez Valeru'' meč završen bez golova.

Barselona je pobedila u poslednje četiri utakmice, ali je na tri od njih to učinila minimalnim rezultatom, 1:0. Najbolji strelac ekipe Robert Levandovski nije postigao gol već 522 minuta, od 18. minuta utakmice Lige šampiona Mančester - Barselona (2:1). To je skoro šest utakmica.

Poljak je dao dva od tri gola katalonske ekipe u susretu ovih ekipa u prvom delu sezone. Treći pogodak u pobedi od 3:0 postigao je sadašnji fudbaler Atletika, Memfis Depaj.

Ćavi ni u ovoj utakmci neće moći da računa na Pedrija i Usmana Dembelea, a pridružio im se i danski internacionalac Andreas Kristensen koji se povredio na reprezentativnoj dužnosti. Ovom triju treba dodati i Rafinju koji neće moći da igra zbog suspenzije, ali njihov izostanak ne bi trebalo da stvori previše problema lideru protiv poslednjeplasirane ekipe na tabeli.

NAŠ PREDLOG: 2&G2+ (kvota 1,68) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)