''ORLOVI'' POLEĆU! Euro se čeka više od dve decenije

V.M.

24. 03. 2023. u 11:32 >> 11:32

REPREZENTACIJA Srbije dočekuje Litvaniju u utakmici prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

ОРЛОВИ ПОЛЕЋУ! Еуро се чека више од две деценије

Foto Arhiva

Nakon razočaravajućeg nastupa na Svetskom prvenstvu u Kataru, naša reprezentacije ima odličnu priliku da ublaži bol i plasira se na Evropsko prvenstvo po prvi put u 21. veku. U grupi ''G'' smo glavni favoriti za plasman u Nemačku, iza nas je odmah Mađarska, a Bugarska i Crna Gora nisu bez šansi. Što se tiče našeg današnjeg rivala, Litvanija je realno gledano najslabija reprezentacija u grupi i teško da će uspeti da ugrabi koji bod.

Selektor Dragan Stojković je najavio da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo koje se odigrava u Nemačkoj iduće godine, ono što takođe raduje našeg selektora je to što za razliku od Svetskog prvenstva, nemamo većih problema sa povredama i svi nosioci igre su došli na okupljanje. 

Srbija nikada kao samostalna država nije izgubila prvi meč kvalifikacija za Euro (po dve pobede i dva remija) i imamo odličnu priliku da nastavimo taj niz protiv inferiornog protivnika. Nakon slabih nastupa u Kataru, ''orlovi'' su odigrali jedan prijateljski meč protiv Sjedinjenih Američkih Država u kojem su nastupali uglavnom igrači iz domaće lige, tako da će ovo biti prva prava provera nakon Svetskog prvenstva.

Litvanija se nalazi u veoma lošoj seriji rezultata i poslednju pobedu je ostvarila pre skoro godinu dana kada je 25. marta savladala San Marino u prijateljskom meču sa 1:2. 

Nakon što je u Ligi nacija zauzela poslednje mesto u grupi 1 ''C'' divizije, Litvanija je nastupila na Baltik kupu u kojem je doživela dva poraza od Islanda i Estonije. Gosti su jedna od najgorih reprezentacija u Evropi i trenutno zauzimaju 144. poziciju na FIFA rang-listi.

Ove dve reprezentacije su se susrele šest puta u istoriji i naša selekcija je svaki put slavila, poslednji put je to bilo 2019. kada smo u Vilnjusu golovima Mitrovića trijumfovali sa 1:2.

Pored toga što su svi lideri prisutni, dobra vest za Dragana Stojkovića je to što je Lazar Samaradžić odlučio da igra za našu reprezentaciju i vezista Udinezea će imati priliku da večeras debituje u dresu ''orlova''.

Očekujemo da Srbija dominantno započne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i rutinski upiše tri boda.

NAŠ TIP: DI1+&II1+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)