"JORGANDŽIJE" NASTAVLJAJU NIZ: Đirona nikada nije pobedila Atletiko

O. M.

13. 03. 2023. u 09:15

ATLETIKO Madrid gostuje Đironi u poslednjoj utakmici 25. kola španske La lige.

ЈОРГАНЏИЈЕ НАСТАВЉАЈУ НИЗ: Ђирона никада није победила Атлетико

Foto: Tanjug

"Jorgandžije" dolaze u Kataloniju sa željom da nastave niz od osam utakmica bez poraza u prvenstvu i tako učvrste treću poziciju na tabeli. Real Sosijedad je u nedelju osvojio bod na gostovanju Majorki, čime se bodovno izjednačio sa Atletikom, obe ekipe sada imaju po 45, dok ambicije za plasman u Ligu šampiona zadržava i Betis koji na petom mestu zaostaje sam tri boda za ovim dvojcem.

Zato je izabranicima Dijega Simeonea neophodna pobeda na gostovanju u Kataloniji. Dobar zamajac dao im je prošlonedeljni trijumf nad Seviljom od 6:1, dok je Đirona izgubila 3:2 na gostovanju Hetafeu.

Dok je goleada na utakmici Atletiko - Sevilja iznenađenje, imajući u vidu stil igre Dijega Simeonea, rezultat iz predgrađa Madrida nije, jer na utakmicama Đirone ove sezone pada najviše golova u Španiji. Katalonska ekipa ima gol-razliku 38:38, što znači da na njenim utakmicama pada u proseku više od tri gola. 

Đirona igra odlično ove sezone na svom Montilivi stadionu. Doživela je samo tri poraza, od čega dva početkom sezone, u prvih sedam kola, a treći tek krajem januara protiv Barselone i to minimalnih 0:1.

Ali Đirona u ponedeljak dočekuje madridski Atletiko, ekipu koju nikada nije pobedila u sedam dosadašnjih međusobnih susreta. Dva poslednja pripala su "jorgandžijama", 2:1 ove jeseni i 2:0 na proleće 2019, a prethodnih pet puta kada su se sastajali nije bilo pobednika.

Đirona se ove godine vratila u La ligu posle tri sezone u Segundi i cilj na početku sezone bio je opstanak. "Belocrveni" su u prva 24. kola skupili 30 bodova i trenutno su četiri poena iznad opasne zone. Prošle sezone za opstanak u ligi bilo je dovoljno 39 bodova, što znači da katalonski tim sa tri pobede u preostalih 14 utakmica ispunjava cilj.

Atletiko je prošlu sezonu završio na trećem mestu, a i ove se odavno oprostio od snova o tituli. ''Crveno-belima'' ostaje borba za Ligu šampiona sa Sosijedadom i Betisom, a dobra strana eliminacije iz evropskih takmičenja i Kupa kralja je ta da se Atletiko može u potpunosti posvetiti odbrani trećeg mesta.

Posle tri remija ovih rivala na Montiliviju vreme je za prvi trijumf Atletika u Đironi. 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2.10) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!