MILAN SE VRAĆA NA POZICIJU KOJA VODI U LIGU ŠAMPIONA: Salernitana solidna nakon promene trenera

V.M.

13. 03. 2023. u 11:18 >> 11:18

ŠAMPIONI dočekuju ekipu iz Salerna u poslednjoj utakmici 26. kola Serije A.

МИЛАН СЕ ВРАЋА НА ПОЗИЦИЈУ КОЈА ВОДИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Салернитана солидна након промене тренера

FOTO: EPA

Milan je prošlog vikenda izgubio od Fiorentine i pao na peto mesto, ali preko nedelje se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona i u dobroj atmosferi dočekuje večerašnji susret. Salernitana je bila u veoma lošoj formi, ali nakon što je Paolo Souza zamenio Davidea Nikolu na klupi ekipa se podigla i sada ima plus šest u odnosu na Veronu koja je prvi tim ispod crte.

Domaćin je u dosta dobroj formi, vezao je tri ligaške pobede pre poraza od Fiorentine i izbacio je Totenhem u osmini finala Lige šampiona. Nakon što je savladao ''pevce'' sa 1:0 na ''San siru'' u Londonu je bilo nerešeno i Milan se pri put posle 11 godina plasirao u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja. Što se tiče Serije A, branilac titule je trenutno na petom mestu sa 47 osvojenih bodova, ali pobedom može preskočiti Lacio i Romu i popeti se na treće mesto na tabeli. ''Rosoneri'' su vezali tri pobede na svom terenu u svim takmičenjima i biće orni da produže taj pozitivni niz protiv inferiornijeg protivnika.

Salernitani je prijala promena trenera. Davide Nikola je već jednom bio smenjen zbog loših rezultata, ali je ekspresno vraćen na zahtev igrača, ipak ovoga puta mu nije bilo pomoći i kormilo je preuzeo Paolo Souza. Od kada je Portugalac zaseo na klupu, gost je izgubio od Lacija, a nakon toga je savladao Moncu i remizirao sa Sampdorijom. Salernitana je trenutno 16. na tabeli i želela bi da izbegne borbu za opstanak u kojoj se nalazila prošle sezone.

Ova dva tima su odigrala pet međusobnih duela u svojoj istoriji. Milan je slavio četiri puta uz jedan remi, tako da gost nikada nije savladao ''rosonere''.

Stefano Pioli nema većih problema sa izostancima i jedini koji bi trebao da odsustvuje je Žunior Mesijas.

Sa druge strane, Souza ne može da računa na Federika Facija, a pod upitnikom su nastupi Sepea i Trosta-Ekonga.

Očekujemo da Milan napadne od prvog minuta, kontroliše igru i bez većih problema osvoji tri boda pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!