MBAPE I MESI SU NAMESTILI NIŠANSKE SPRAVE: Rado viđen protivnik dolazi na ''Park prinčeva''

V.M.

04. 03. 2023. u 20:05 >> 20:05

PARIŽANI dočekuju Nant u utakmici 26. kola Lige 1.

МБАПЕ И МЕСИ СУ НАМЕСТИЛИ НИШАНСКЕ СПРАВЕ: Радо виђен противник долази на Парк принчева

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je u prošlom kolu pokazao klasu rutinski pobedivši Olimpik Marselj sa 0:3 na ''Velodormu'', tako se odvojio na plus osam od izabranika Igora Tudora i napravio veliki korak ka odbrani titule. Nant je nakon serije dobrih rezultata doživeo dva uzastopna poraza u prvenstvu i velika je verovatnoća da će večeras upisati i treći protiv lidera Lige 1.

Kada je Mbape na terenu, PSŽ je jedna od najboljih ekipa u Evropi. Sjajni Francuz je ponovo dominriao prošle nedelje kada je protiv Marselja postigao dva gola i podelio asistenicju, sličan učinak imao je i Mesi sa jednim pogotkom i dve asitenicje. Fenomenalni duo je vodio ''svece'' do velike pobede i u odličnoj atmosferi dočekuju ovaj susret. Izabranike Kristofa Galtijea sledeće nedelje očekuje revanš osmine finala Lige šampiona u kojem će morati da se dobrano potrude kako bio preokrenuli zaostatak od jednog gola u Minhenu protiv Bajerna. Loša vest za Parižane je povreda jednog od nosilaca igre, Nejmara, koji će nešto duže odsustvovati sa terena i propustiće revanš protiv Bavaraca.

Nant je solidnim igrama uspeo da pobegne iz donjeg doma, trenutno je 13. na tabeli sa 28 bodova, što znači da ima sedam poena više od Ajačija koji je prvi tim ispod crte. U proteklih pet kola ''kanarinci'' su ostvarili dve pobede i doživeli tri poraza, dva vezana od Lansa i Rena. Gost je pre par dana u okviru kupa ostvario trijumf kada se revanširao Lansu za ligaški poraz rezultatom 3:1.

Tradicija međusobnih duela je na strani PSŽ-a. Domaćin je protiv Nanta na svom terenu slavio na devet od poslednjih deeset susreta, dok su ''kanarinci'' ostvarili jedan trijumf 2021. godine.

Galtije ima problema sa izostancima velikog broja startera. Večeras neće nastupiti Nejmar, Kimpembe, Verati, Hakimi i Renato Sančez.

Sa druge strane. Nant će biti bez Merlina, dok su pod upintikom Paloi i Traore.

Očekujemo da Parižani rutinski odrade svoj posao, verujemo da će duo Mbape-Mesi ponovo dominirati i da će domaćin uvatiti zalet pred najbitniji meč u sezoni.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna