VREME JE DA ČELSI KONAČNO TRIJUMFUJE! ''Plavci'' spremaju osvetu za ubedljiv poraz iz prvog dela sezone

V.M.

04. 03. 2023. u 08:47

ČETA Grejama Potera dočekuje Lids na ''Stamford bridžu'' od 16 časova.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ЧЕЛСИ КОНАЧНО ТРИЈУМФУЈЕ! Плавци спремају освету за убедљив пораз из првог дела сезоне

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je u katastrofalnoj formi, nema pobedu na prethodnih šest utakmica u svim takmičenjima, ali danas ima lepu priliku da trijumfuje pred svojim navijačima i tako podigne atmosferu u klubu pred revanš osmine finala Lige šampiona protiv Dortmunda. Lids je dobro reagovao na promenu trenera, Džesija Marša zamenio je Havi Garsija koji je na svom debiju trijumfovao protiv Sautemptona i tako odveo ''paunove'' van zone ispadanja.

Stolica se ozbiljno trese Grejamu Poteru. Engleski stručnjak je blago rečeno razočarao za sada u svom mandatu i uprava neće još dugo trpeti ovakve rezultate. Prema pisanju engleskih medija revanš sa Dortmundom će odlučiti sudbinu mladog menadžera, tako da je Poter pod velikim pritiskom. Njegovi izabranici su poslednji put trijumfovali protiv Palasa 15. januara a nakon toga su odigrali tri remija i doživeli isto toliko poraza. Čelsi je trenutno deseti na tabeli i zaostaje čak 14 bodova za četvroplasiranim Totenhemom.

Sa druge strane, Lids je 17. na tabeli sa 22 osvojena boda, što je samo poen više od Evertona koji je prvi tim ispod crte. Firpo je doneo bitna tri boda ''paunovima'' golom protiv Sautemptona i gost se nada da danas može da iznenadi raštimovanog favorita.  Iskusni Havi Garsija je preuzeo trenersku palicu i odma ostvario odličan rezultat, španac je prošle sezone bio na čelu Al Sada sa kojim je osvojio titulu. Lids igra veoma loše na strani ove sezone, na 12 gostovanja ima samo jednu pobedu i ukupno je pokupio mizernih šest bodova.

Na duelu ovih timova u trećem kolu, momci iz Jorkšira su rutinski slavili sa 3:0, tako da će Čelsi danas imati motiv da se osveti za taj ubedljivi poraz.

Kao i veći deo sezone, u Londonu je prava bolnica. Poter ne može da računa na Azpilikuetu, Broju, Kantea, Mendija, Pulišića, Tijaga Silvu i Mejsona Maunta.

Lids u prestonicu dolazi bez Dalasa, Foršoa i Rodriga, dok su pod upitnikom nastupi Sinistere, Strujka i Kupera.

Očekujemo da se domaćin osveti za poraz, osvoji sva tri boda i tako podigne uhvati blagi zalet pred meč sezone sa Dortmundom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati