ROJAL UNION SE VRAĆA NA STAZE STARE SLAVE: Četa Marka van Bomela bi da preokrene zaostatk iz prvog meča

V.M.

02. 03. 2023. u 09:30

ANTVERP dočekuje izabranike Karela Gerertsa u revanšu polufinala Kupa Belgije.

РОЈАЛ УНИОН СЕ ВРАЋА НА СТАЗЕ СТАРЕ СЛАВЕ: Чета Марка ван Бомела би да преокрене заостатк из првог меча

Foto Profimedia

U prvom meču viđena je jako tvrda i borbena utakmica. Nije bilo puno prilika za gol ali prednost Rojal Unionu doneo je Niukop u 84. minutu i jedanestostruki prvak Belgije će imati težak zadatak da odbrani tu prednost na teškog neugodnom u Antverpenu. Pobednik dvomeča će u finalu ukrsititi koplja sa Mehelenom koji je u drugom polufinalu bio bolji od Varegema.

Domaćin se nalazi u solidnoj formi, nakon tog poraza pre nesto više od mesec dana ostvario je dve pobede u ligi uz isto toliko remija. Trenutno je treći na tabeli belgijskog prvenstva i boriće se za plasman u Ligu šampiona iduće sezone. Antverpen je svoju avanturu u kupu započeo pobedom protiv Beverena nakon boljeg izvođena jedanaesteraca, a nakon toga su usledila dva rutinska trijumfa, prvo je savladan Standard sa 4:0, a zatim i Genk rezultatom 0:3. Ekipu sa klupe predvodi Mark van Bomel, bivši igrač PSV-a i Bajerna je bio poznat kao veoma borben fudbaler i pokušaće da vatru koju je posedovao kao igrač prenese danas na svoje izabranike. ''Crveni'' su ovo takmičenje osvojili osam puta u istoriji, poslednji put 2020. godine.

Nakon povratka u prvi ligu posle 48 godina prošle sezone i sjajnih nastupa u ligi, Rojal Union dokazuje da to nije bila slučajnost i ponovo igra odličan fudbal. Zauzima drugo mesto na tabeli belgijskog prvenstva, nadomak je finala u kupu, a sledeće nedelje će se sastati sa Union Berlinom u osmini finala Lige Evrope. Gost je bio sila u belgijskom fudbalu početkom 20. veka, osvojio je 11 titula prvaka Belgije uz dva kupa i sada se polako vraća na staze stare slave. Danas ima odličnu priliku da se plasira u finale u kojem bi se borio za svoj treći kup, prvi nakon 99 godina! U dosadašnjem toku takmičenja izbacio je Kapelen, Ostende i Genk.

Oba tima nemaju većih problema sa povredama i očekuje se da Gererts i van Bomel izvedu slične sastave na teren kao i u prvom susretu.

Pored polufinala ove ekipe su odigrale dva meča u prvenstvu, u prvom je slavio Antverp sa 4:2, a onda se Rojal Union revanširao sa 2:0.

Današnji protivnici su golgeterski raspoloženi ove sezone i verujemo da će biti golova na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)