TADIĆ PREDVODI AJAKS DO NOVOG TROFEJA: ''Kopljanici'' su u odličnoj formi

V.M.

02. 03. 2023. u 09:15

DE Grafšap dočekuje Ajaks u četvrtfinalu holandskog kupa.

ТАДИЋ ПРЕДВОДИ АЈАКС ДО НОВОГ ТРОФЕЈА: Копљаници су у одличној форми

Profimedia

Nakon nešto slabijih rezultata, domaćin je ostvario dve uzastopne pobede i tako je uhvatio dobar zalet pred dolazak prvaka Holandije na ''De Vijveberg''. Ajaks je dobro reagovao na smenu trenera i nakon što je Šredera zamenio Heitinga, ''kopljanici'' se nalaze u odličnoj formi, prišli su Fejenordu samo na minus tri u prvenstvu i danas imaju odličnu priliku da trijumfom protiv drugoligašu zauzmu mesto u polufinalu kupa.

De Grafšap igra dosta promenljivo u prvenstvu ove sezone, trenutno je 11. na tabeli i zaostaje šest bodova za Ajndhovenom koji je na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of za elitu. Što se tiče kupa, ''super farmeri'' su avanturu započeli pobedom protiv Rejnsburgse Bojsa 1:3, nakon toga su bili bolji od Kvika 1:4, a u prošlom kolu rutinski su savladali De Trefers sa 3:0. Domaćin je veliki autsajder na današnjem susretu ali navijači na ''De Vijvebergu'' su poznati po tome da prave fantastičnu atmosferu i danas će takvom pokušati da motivišu svoje miljenike da naprave veliko iznenađenje.

Ajaks je za vikend posle preokreta savladao Vitese i tako je upisao svoju petu uzastopnu ligašku pobedu. Dušan Tadić je upisao novu asistenciju kada je namestio pobedonosni gol Alvarezu, kapitenu ''kopljanika'' i srpske reprezentacije je to bila 13. asistencija ove sezone u Erediviziji i prevodi ligu po tom parametru. Gost je maltene bio otpisan iz trke za titulu nakon veoma loših rezultata početkom druge polusezone, ali od kada je Heitinga seo na klupu sve se promenilo i njegovi izabranici su sada najveći rivali Fejenordu za prvo mesto na tabeli. Ajaks je u kupu zaigrao od šesnaestine finala, prvo je bio bolji Den Boša sa 0:3, a u osmini finala je izbacio Tvente rezultatom 0:1.

Poslednji susreti ovih timova bili su sezoni 2018/2019, dok je De Grafšap još bio u eliti, Ajaks je tada rutinski slavio u dva navrata, 8:0 i 1:4.

Očekuje se da domaćin izvede sličan sastav koji je igrao za vikend kada su ''super farmeri'' savladali Ajndhoven sa 0:4.

Heitinga ne može da računa na Basa i Kaplana, ali njegovi izabranici su i dalje veliki favoriti.

NAŠ TIP: 2&|1+||1+ (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)