REAL SA NOVIM RAULOM U EL KLASIKU: Barselona bez Levandovskog

O. M.

02. 03. 2023. u 20:02 >> 20:02

EL KLASIKO u Kupu kralja posle četiri godine!

РЕАЛ СА НОВИМ РАУЛОМ У ЕЛ КЛАСИКУ: Барселона без Левандовског

FOTO: Tanjug/AP

Real Madrid i Barselona odlučiće u dvomeču, prvi meč na "Bernabeuu" 2. marta, revanš u Barseloni 5. aprila, ko će se u finalu u maju sastati sa boljim iz dvoboja Osasune i Atletik Bilbaa.

Prethodni Klasiko u Kupu kralja pripao je Barseloni posle pobede u Madridu (3:0) i remija na Nou kampu (1:1), ali Katalonci se na kraju nisu domogli pehara pošto je u finalu bolja bila Valensija.

U prvi polufinalni ogled rivali ulaze posle ligaških mečeva u kojima su prosuli bodove. Real dva, a Barselona sva tri. Real je na svom terenu golom u finišu meča remizirao sa gradskim rivalom Atletikom (1:1), dok je Barselona na gostovanju Almeriji osetila ukus poraza.

Madridski klub je ipak zadovoljniji takvim ishodima jer je zaostatak za liderom smanjio na sedam bodova. A ima više razloga za slavlje jer je pre gradskog derbija u Ligi šampiona demolirao Liverpul (5:2), dok je Barselona završila svoju evropsku priču, eliminacijom od Mančester junajteda (1:2, prvi meč 2:2).

Bod na meču protiv Atletika Realu je doneo Alvaro, golom u 85. minutu kojim je postao najmlađi strelac "blankosa" u ovom veku. To je bilo dovoljno da ga mediji na Pirinejima proglase "novim Raulom", ali i da Karlo Ančeloti najavi da će mladog napadača Reala Kastilje priključiti prvom timu, to znači da će on biti adut i u Klasiku, pored nešto iskusnijeg Ferana Toresa.

Da sve bude još gore, poraz od Almerije bio je prvi od tog kluba u istoriji, posle čega je trener Katalonaca Ćavi izjavio da je to najgora utakmica Barse ove sezone i da timu nedostaje ritam i intenzitet.

Dodatni problem za Ćavija predstavljaće odsustvo Osmana Dembelea, Pedrija i Roberta Levandovskog.

Na sedam od poslednjih osam klasika oba tima su postizala golove. To se nije desilo samo prošlog marta, kada je u ligaškom meču u Madridu Barselona slavila sa 4:0.

U Kupu kralja Klasika nije bilo od već pomenute 2019. godine, ali su bila dva u Superkupu Španije. Prošlog januara Real je pobedio 3:2 posle produžetka, a pre mesec i po bolja je bila Barselona - 3:1.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona