MOŽE LI LUKA JOVIĆ KONAČNO DO LIGAŠKOG POGOTKA? Tim iz grada ljubavi sve bliži begu iz zone ispadanja

V.M.

27. 02. 2023. u 13:18 >> 13:18

VERONA dočekuje Fiorentinu od 18.30 na ''Bentegodiju''.

МОЖЕ ЛИ ЛУКА ЈОВИЋ КОНАЧНО ДО ЛИГАШКОГ ПОГОТКА? Тим из града љубави све ближи бегу из зоне испадања

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je u solidnoj formi, 18. je na tabeli, ima tri boda manje od Specije koja je prvi tim ispod crte i pobedom na večerašnjem meču Verona bi se izjednačila po broju poena sa ''orlovima". Fiorentina je u veoma lošem ritmu, nema ligašku pobedu više od mesec dana, zauzima 15. mesto i sve se više piše po italijanskim medijima da li je vreme za promenu trenera na klupi ''ljubičastih''.

Verona je bila u seriji od četiri uzastopne utakmice bez poraza do prošle nedelje kada je izgubila od Rome sa 1:0. Za vreme te serije dobrih rezultata ostvarila je dve pobede i odigrala isto toliko remija. Domaćin je bio pretposlednji na tabeli početkom drugog dela prvenstva, ali od kada je Marko Zafaroni zaseo na klupu ekipe, ''žuto-plavi'' igraju fenomenalno i sve su bližu begu iz zone ispadanja. Na poslednje četiri utakmice kod kuće Verona je upisala tri trijumfa uz remi.

Fiorentina je u ozbiljnoj krizi. Osvojila je samo dva boda u prethodnih pet kola, a poslednju ligašku pobedu ostvarila je početkom januara kada je savladala Sasuolo. Preko nedelje gost je bio bolji od Brage u šesnaestini finala Lige konferencija ukupnim rezultatom 7:2 i u narednoj fazi će ukrstiti koplja sa Sivasporom. Luka Jović je najbolji strelac tog takmičenja, ali u Seriji A mu ne cvetaju ruže. Postigao je samo tri gola u italijanskom prvenstvu, a poslednji put je zatresao mrežu početkom novembra protiv Salernitane.

Ova dva tima su se susrela u prvoj polusezoni kada je na ''Artemio Frankiju'' Fiorentina slavila golovima Džonatana Ikonea i Nika Gonzaleza.

Domaćin će biti bez Anrija, dok su pod znakom pitanja Hrustić, Veloso i Đurić.

Viola nema problema sa izostancima i Vinčenco Italijano će imati čitav roster na raspolaganju.

Očekujemo jednu jako zanimljivu utakmicu, gost je možda kvalitetniji po imenima u igračkom kadru ali Verona je u boljoj formi i verujemo da će biti dosta prilika za gol, a samim tim i pogodaka na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni