UČITELJ DOČEKUJE UČENIKA: Obračun dve najbolje ekipe u Engleskoj

V.M.

27. 01. 2023. u 14:37 >> 14:37

MANČESTER siti ugostiće Arsenal u okviru FA kupa

УЧИТЕЉ ДОЧЕКУЈЕ УЧЕНИКА: Обрачун две најбоље екипе у Енглеској

FOTO:EPA

Dva tima koja se bore za naslov prvaka nakratko će preseliti pažnju sa prvenstva na Kup. Ovo će biti prvi međuosbni susret Sitija i Arsenala ove sezone i navijači ga iščekuju sa velikim nestrpljenjem. Mikel Arteta je preneo sve što je naučio od svog mentora Gvardiole na ekipu Arsenala i sada dolazi u Mančester da porazi učitelja.

Domaćin je drugi na tabeli Premijer lige, ima pet bodova zaostatka u odnosu na današnjeg protivnika i odigrao je jedan meč više od njega. Ono što je dobra stvar po ''građane'' je da se još nisu susreli sa ''tobdžijama'' u ligi, što znači da će imati priliku da ih savladaju dva puta i tako zauzmu poziciju lidera.

Siti je slavio na poslednje dve utakmice protiv Totenhema i Vulverhemptona tako da u dobrom ritmu dočekuje ovaj meč. Za vikend je Erling Holand spakovao tri komada u mrežu ''vukova'' i na taj način se vratio u prepoznatljivu formu. Izabranici Pepa Gvardiole su u dosadašnjem toku FA kupa odigrali jedan meč, u njemu su dominantno savladali Čelsi sa 4:0.

Arsenal igra sjajno ove sezone i zasluženo je prvi na tabeli Premijer lige. Prošlog vikenda je u velikom derbiju pobedio Mančester sa 3:2 i tako održao distancu za najbližim pratiocima. Mikel Arteta na raspolaganju ima mlade igrače poput Odegarda, Martinelija, Sake i Salibe koji su ove sezone procvetali i pružaju sjajne partije.

Gost ima priliku za duplu krunu koju nije osvojio još od vremena kada ga je predvodio Arsen Venger na klupi i probaće to da učini ove godine. Ekipa iz Londona je takmičenje u FA kupu započela u prošlom kolu, bila je bolja od Okfsord junajteda sa 0:3. ''Tobdžije'' su podizale trofej namenjen osvajaču FA kupa rekordnih 14 puta.

Siti dominira u međusobnim duelima ovih timova i ostvario je pet uzastopnih pobeda protiv Arsenala.

Sigurno je da će oba trenera rotirati sastave kao što često rade u kup takmičenjima, ali verujemo da će nosioci igre poput Kevina de Brujnea sa jedne i Martina Odegarda sa druge strane biti na terenu od prvog minuta.

Ovaj susret je jako bitan jer će ekipa koja pobedi sa dodatnim samopouzdanjem ući u  međusobne susrete koji ih očekuju u Premijer ligi, oba tima su golgereski potentna ove sezone i verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)