REMS U DOBROJ FORMI ČEKA KANDIDATA ZA LIGU ŠAMPIONA: Ren neporažen četiri meseca

M.T.

29. 12. 2022. u 12:35

Nečija serija će se verovatno završiti.

РЕМС У ДОБРОЈ ФОРМИ ЧЕКА КАНДИДАТА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Рен непоражен четири месеца

Profimedia

Večeras od 19 časova biće veoma uzbudljivo na stadionu ''August-Delon'' u meču 16. kola francuskog šampionata u kojem će raspoloženi Rems dočekati sjajni Ren koji ove sezone igra u fantastičnoj formi.

Početak sezone nije delovao obećavajuće za Rems koji je uspeo da ostvari samo jedan trijumf u prvih deset kola Lige 1 i činilo se da timu iz regiona Šampanje sledi borba za opstanak. Nešto je moralo da se menja i krenulo se od trenera. Umesto Oskara Garsije kao privremeno rešenje je postavljen Vilijam Stil u oktobru i od tada je sve krenulo dobro za Rems.

Ekipa je uspela da ostane neporažena u pet mečeva pošto je dva puta pobedila i u tri meča odigrala nerešeno i uspela da se probije do 11. pozicije na tabeli sa osvojenih 17 bodova. Iako Rems na svom kontu ima samo tri pobede posle 15 kola, odbrana je počela bolje da igra jer je u prethodnih pet kola tri puta uspela da sačuva svoju mrežu, a ujedno je Rems uz Strazbur ekipa sa najviše remija u ligi (osam).

Ren je u sezonu krenuo sa dva poraza u prva četiri kola, ali od tada je prošlo četiri meseca, a ekipa trenera Bruna Ženesija i dalje ima samo ta dva poraza. Već četiri meseca ili 17 takmičarskih utakmica Ren nije doživeo poraz, a u Ligi 1 su u poslednjih pet kola ostvarili četiri pobede uz jedan remi.

Ženesijev tim trenutno se nalazi na trećem mestu na tabeli sa 31 bodom, najviše u istoriji kluba u ovoj fazi sezone, pet manje od drugoplasiranog Lensa, dok lider Pariz Sen Žermen ima 44 i deluje nedostižno. Dok je Remsova odbrana sve bolja, sada za nju dolazi pravi test jer je Renov napad sa 31 golom u prethodnih 15 kola najefikasniji u ligi iza Pariz Sen Žermena.

Vilijam Stil ima prilično problema sa povredama igrača, što bi moglo da utiče na sastav Remsa. Zbog povreda u timu nema Andrea Gravilona, Martina Adelina, Jensa Kajustea, Kaja Serhusa, Tomasa Foketa i Timotija Nkadaa. Trener Rena Bruno Ženesio takođe nema baš idealnu situaciju pred ovaj meč. Varmed Omari verovatno neće biti na terenu sve do početka januara, a među povređenima su Lorenc Asinjon, Dezire Doe i Baptist Santamarija.

Rems ima prednost u međusobnim duelima sa Renom pošto je u poslednjih deset mečeva uspeo da pobedi na njih pet, dok je Ren upisao samo dva trijumfa, uz tri utakmice koje su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost