HOĆE LI LENS NASTAVITI FANTASTIČNU SERIJU? Vreme je da se Nica probudi

M.T.

29. 12. 2022. u 11:46

GOSTI su pobedili u poslednjih pet kola.

ХОЋЕ ЛИ ЛЕНС НАСТАВИТИ ФАНТАСТИЧНУ СЕРИЈУ? Време је да се Ница пробуди

FOTO: Tanjug/AP

Pauza zbog Svetskog prvenstva je verovatno najmanje prijala Lensu koji će večeras od 21 čas u gostima na stadionu ''Alijanc Arena'' pokušati protiv Nice u 16. kolu Lige 1 da nastavi svoju pobedničku seriju.

Očekivanja od Nice su bila velika pred sezonu pošto je uložen ozbiljan novac u tim, ali rezultati su izostali. Bez obzira na to što je Nica u poslednjih pet kola francuskog prvenstva ostala neporažena, tri remija i dve pobede su daleko od onoga što se očekivalo na početku sezone. Ekipa trenera Lusijana Favra još uvek se u ovoj sezoni nije izdigla iznad proseka.

U poslednjom kolu pred pauzu zbog Mundijala, Nica je remizirala sa Lionom posle dve uzastopne pobede, ali čitava serija dobrih rezultata nije joj donela značajniji uspon ka vrhu pošto je trenutno tim sa rivijere na devetom mestu sa 20 osvojenih bodova, osam manje od prve pozicije koja donosi izlazak u evropska takmičenja naredne sezone.

Za razliku od Nice, Lens gotovo da ima sezonu iz snova. Pred očekivanu pauzu zbog Mundijala Lens je ušao u seriju od pet pobeda koju će probati da nastavi danas, a za čitavu sezonu tim Frenka Hejza doživeo je samo jedan poraz u takmičarskoj utakmici. U poslednjem kolu pred pauzu Lens je savladao Klermon sa 2:1 i sada je na tabeli drugi sa 36 osvojenih bodova, pet manje od lidera Pariz Sen Žermena koji još uvek nema poraz ove sezone u Ligi 1.

Bez obzira na jednomesečnu pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru, trener Lusijen Favr i dalje neće imati na raspolaganju nekoliko igrača. Endi Delor propušta meč protiv Lensa zbog prehlade, dok će Mario Lemina i Jusef Atal preskočiti ovaj susret zbog povreda. Aron Remzi još uvek nije završio sa odmorom posle Svetskog prvenstva, a neće biti ni Marsina Bulke i Sofijana Diopa. Trener Lensa Frenk Hejz ostao je do kraja sezone bez golmana Vilkera Farineza koji mora na još jednu operaciju kolena, a u timu neće biti ni Džimija Kabota i Adama Bukse.

Lens je u poslednjem meču ova dva tima prošle sezone uspeo da pobedi posle četiri uzastopna slavlja Nice, a to je Lensu takođe bio četvrti trijumf u poslednjih deset mečeva, a dve utakmice ovih ekipa su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!