POVRATAK LA LIGE: Oba tima su bila u odličnoj formi pre pauze

V.M.

29. 12. 2022. u 09:09

U okviru 15. kola španskog prvenstva, Đirona dočekuje Rajo Valjekano od 17 časova.

ПОВРАТАК ЛА ЛИГЕ: Оба тима су била у одличној форми пре паузе

Foto: Profimedia

Domaćin je dugo bio u opasnoj zoni ali je sa dve vezane pobede uspeo da pobegne iz nje i sada grabi ka sredini tabele. Što se tiče Raja, on je veoma dobro započeo sezonu, nalazi se na osmoj poziciji sa 22 osvojena boda i neporažen je u prethodnih šest kola.

Đirona se ove sezone vratila u elitu i cilj joj je da opstane u njoj. Nakon loše forme na početku i slabih igara, uspela je da u poslednja četiri kola ostane neporažena, osvoji osam bodova i tako se značajno uzdigne na tabeli. Vezala je dve pobede, prvo je savladan Atletik Bilbao, a nakon toga i Elče. Za vreme Svetskog prvenstva ''crveno-beli'' su odigrali četiri prijateljske utakmice u kojima su upisali dva trijumfa, remi i poraz. Prošle nedelje su iznenađujuće ispali u kupu od Kaserenja koji ih je savladao sa 1:2. Napad ekipe predvodi iskusni Kristijan Stuani koji i u 36. godini života pruža dobre partije i najbolji je strelac tima sa četiri postignuta gola do sada. Domaćin će na ovom meču biti bez Hernandeza, Kebea, Huanpea i Reinera.

Rajo igra odlično i u dosadašnjem toku sezoone osvojio je 22 boda, što je samo dva poena manje od ekipa koje su ujednačene na četvrtoj poziciji, koja vodi u Ligu šampiona. Sa klupe ih predvodi Andoni Iraola koji radi fantastičan posao i privlači interesovanje ozbiljnijih klubova. Gost je neporažen na šest vezanih utakmica u La ligi. U tom periodu ostvario je tri pobede i odigrao isto toliko remija.

Za vreme pauze odigrao je četiri prijateljske utakmice u kojima je ostvario pobedu, remi i dva poraza. Pre nekoliko dana bio je bolji od Saguntina u kupu nakon izvođenja jedanaesteraca. Iraola neće moći da računa na Katenju, Valentina i Raula de Tomasa.

Što se tiče međusobnih duela ovih ekipa, u prethodnih pet susreta viđene su tri pobede Raja uz trijumf Đirone i remi.

Očekujemo dobru, borbenu utakmicu, u kojoj će obe ekipe želeti da nastave sa dobrim rezultatima.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)