BASKIJCI SU IZNENADILI I SAMI SEBE: "Kraljevi" su ipak preveliki zalogaj?

M.M.

29. 12. 2022. u 10:25

KOŠARKAŠI Baskonije će u šesnaestom kolu Evrolige ugostiti Real Madrid. Utakmica će se igrati u Vitoriji u "Fernando Buesa" areni sa početkom u 19 časova.

БАСКИЈЦИ СУ ИЗНЕНАДИЛИ И САМИ СЕБЕ: Краљеви су ипак превелики залогај?

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Baskijci definitivno igraju iznad očekivanja, pobeda protiv Partizana u drugom kolu kao da je bila odskočna daska igračima.

Izabranici Đoana Penjaroje su vezali deset pobeda u svim takmičenjima. Poslednji poraz doživeli su pre više od mesec dana od Barselone. Nakon toga redom su padali timovi kao što su Đirona, Milano, Mursija, Bajern Minhen, Gran Kanarija, Anadolu Efes, Fenerbahče, Fuenlabrada, Virtus Bolonja i Breogan.

U prošlom kolu protiv popularnog "Kindera" sjajnu partiju pružio je srpski internacionalac Vanja Marinković koji je meč završio sa 22 poena. Srbin je ove sezone šesti strelac ekipe sa 8,8 poena u proseku.

Najefikasniji u timu je Markus Hauard koji po utakmici beleži gotovo 15 pogodaka, iza njega je njegov sunarodnik Darijus Tompson sa 10,8.

Prvi asistent je povratnik u klub Pjer Henri koji ima 6,3 dodavanja po utakmici.

Baskonija je druga najbolja napadačka ekipa u Evropi, momci iz Vitorije su na proseku od 85,6 poena, ispred njih je samo grčki Olimpijakos koji ubacuje 86,4.

Sa druge strane "kraljevi" imaju identičan skor kao i njihov današnji protivnik, puleni Ćusa Matesa su deset puta izlazili kao pobednici, dok su poraz pretrpeli pet puta.

Šampion Španije je u poslednjih deset utakmica upisao osam pobeda, bolji od njih bili su samo Monako i Žalgiris.

Prošle nedelje je u prestonicu stigao Asvel, kao i što se očekivalo, domaćin nije imao problema na terenu.

Vensan Poaje je bio taj koji je predvodio svoj tim do pobede. Francuz je meč završio sa 19 pogodaka i 6 uhvaćenih lopti.

Ovi rivali su prošle godine igrali polufinalnu seriju ACB šampionata i tada je kraljevski klub slavio rezultatom 3-0 u seriji.

Ove godine ekipe su se sastale u petom kolu istog takmičenja i tada je Real Madrid ponovo slavio. Gabrijel Dek i Džanan Musa su bili ti koji su najviše uticali na ishod meča, kombinovano su ubacili 34 poena.

Naša procena je da ćemo danas gledati isti scenario kao pre dva meseca.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEVIĐEN TRILER U FINALU ABA LIGE: Zvezda dobila Partizan u neverovatnom derbiju!

NEVIĐEN TRILER U FINALU ABA LIGE: Zvezda dobila Partizan u neverovatnom derbiju!

Crvena zvezda je povela sa 1:0 u finalu ABA lige nakon što je u prvoj utakmici, pred svojom publikom u nekadašnjem "Pioniru", pobedila Partizan - konačan rezultat bio je 83:82 posle mnogo uzbuđenja i dvoiposatne košarkaške drame. Isti rivali će u istom, skroz crveno-belom ambijentu, igrati u sredu od 19.30, a šampion "Jadrana" će postati ekipa koja dođe do tri trijumfa.

13. 05. 2024. u 23:01 >> 23:01

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost