NAVIJAČI ''ROJALSA'' PUNI OPTIMIZMA: Reding 14 godina čeka pobedu pred svojim navijačima protiv Svonsija

M.T.

27. 12. 2022. u 11:44 >> 11:44

GOSTI su već sedam kola bez pobede.

НАВИЈАЧИ РОЈАЛСА ПУНИ ОПТИМИЗМА: Рединг 14 година чека победу пред својим навијачима против Свонсија

Profimedia

Reding i Svonsi na tabeli deli samo jedna pozicija i to zbog gol-razlike pošto su potpuno poravnati po broju bodova, a danas od 18.15 na stadionu ''Selekt kar lizing'' u okviru 24. kola Čempionšipa ovi timovi bi mogli da se razdvoje po bodovima.

Ove sezone Reding stalno igra u serijama ređajući nizove pobeda i poraza. Posle dve uzastopne pobede protiv Hala i Koventrija, Reding je u prethodnom kolu poražen od Birmingema sa 3:2. Poraz od Birmingema je spustio Reding u donju polovinu tabele i sada se ''rojalsi'' nalaze na 15. poziciji sa 32 osvojena boda.

Ekipu koju sa klupe predvodi nekadašnji poznati fudbaler Pol Ins samo sedam bodova deli od zone ispadanja, ali sa druge strane je samo tri boda dele od mesta koje vodi u plej-of za plasman u Premijer ligu pošto šestoplasirani Milvol ima 35 bodova.

Nije bilo toliko davno kada je Svonsi imao sedam pobeda u devet mečeva, ali su u međuvremenu ''labudovi'' upali u krizu pošto su već sedam mečeva bez pobede u Čempionšipu. U poslednjih pet kola Svonsi je čak četiri puta remizirao uz jedan poraz i to od Noriča minimalnim rezultatom. U prethodnom kolu Svonsi je remizirao sa Koventrijem u meču u kojem je gubio sa 3:0, ali je uspeo da se vrati i stigne do izjednačenja, što je ohrabrenje za navijače.

Svonsi je plasiran jednu poziciju bolje u odnosu na Reding takođe sa 32 osvojena boda, sve zbog gol-razlike i u potpuno je istoj situaciji, samo tri boda udaljen od mesta koje vodi u plej-of, a koji je i dalje potpuno realna solucija za klub iz Velsa.

Menadžer Redinga Pol Ins ima prilično problema zbog povređenih igrača. Protiv Svonsija neće igrati Dejan Tetek i Lijam Mur, dok još uvek nisu sigurni nastupi Skota Dana, Tomasa Holmsa i Sema Hačinsona. U boljoj je situaciji menadžer Svonsija Rasel Martin pošto ne može da računa samo na Lijama Volša, dok je pod znakom pitanja Majkl Obafemi.

Tradicija, makar kada je u pitanju poslednjih deset mečeva je na strani Svonsija. ''Labudovi'' su uspeli da pet puta savladaju Reding koji je upisao samo jedan trijumf, i to na gostovanju, dok su četiri meča završena nerešenim rezultatom. Pred svojim navijačima Reding je uspeo da savlada Svonsi poslednji put još 2008. godine.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 1 (kvota 2,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna