GRUJIĆ I PORTO IMAJU SVE U SVOJIM RUKAMA: Vizeli samo čudo donosi prvo mesto

M.T.

16. 12. 2022. u 14:06 >> 14:06

Gosti imaju dva boda manje od Porta.

ГРУЈИЋ И ПОРТО ИМАЈУ СВЕ У СВОЈИМ РУКАМА: Визели само чудо доноси прво место

Profimedia

Posle sporijeg početka Porto se brzo vratio na očekivani kolosek u Liga kupu Portugala, a večeras od 21.30 u trećem kolu tog takmičenja dočekaće na stadionu ''Dragao'' Vizelu.

Porto nikad nije osvojio Liga kup uz četiri poraza u finalima, a ovogodišnje izdanje je na veliko iznenađenje svojih navijača započeo remijem protiv Mafre na domaćem terenu. Ipak, ''zmajevi'' su se brzo prenuli i u narednom kolu savladali sa 2:0 Šaves i tako stigli do prvog mesta na tabeli u svojoj grupi sa četiri osvojena boda.

Remi sa Mafrom bio je tek drugi za Porto u seriji od osam mečeva bez poraza, a taj niz je započet posle izgubljenog derbija potiv Benfike 21. oktobra. Od tada je ekipa Serža Konseisaa znala samo za pobede uz dva remija i u odličnoj je formi, što je stavlja u status apsolutnog favorita za večerašnji meč protiv Vizele, mada je Porto u istoj ulozi bio i protiv Mafre koja je uspela da stigne do iznenađujućeg boda. Tada, doduše, u timu nije bilo Mehdija Taremija, uz Evanilsona najboljeg strelca ekipe, pošto je Iranac bio na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali se on vratio u tim već protiv Šavesa, mada je ušao sa klupe. Marko Grujić je takođe već bio u sastavu tima posle povratka iz Katara i protiv Šavesa je odigrao svih 90 minuta.

Vizela je oba puta remizirala u prva dva kola Liga kupa u mečevima sa Šavesom i Mafrom, koja se, iako drugoligaš, pokazala kao veoma tvrd orah. Vizela se na tabeli nalazi odmah iza Porta sa dva osvojena boda i mogla bi da preuzme lidersku pozciju, ali joj je za tako nešto potrebna pobeda večeras na ''Dragau'', što će biti izuzetno težak zadatak koji se graniči sa nemogućim.

Vizela ne može baš da se pohvali dobrom formom pošto je u poslednjih sedam mečeva samo jednom uspela da ostvari trijumf, protiv Pakoš Fereire u poslednjem kolu šampionata Portugala pred pauzu zbog Mundijala u Kataru, dok je po tri puta poražena i odigrala nerešeno.

Seržo Konseisao ima prilično dobru zdravstvenu situaciju u timu jer ne može da računa samo na Nigerijca Zaidua zbog povrede, dok su svi ostali igrači na raspolaganju. Još bolje je stanje u redovima Vizele pošto trener Alvaro Pačeko može da računa na sve igrače.

Ova dva tima odigrala su do sada četiri meča i u sva četiri je Porto ostvario pobede. Samo je poslednja pobeda u šampionatu Portugala bila minimalnim rezultatom, dok je na prethodna tri meča bilo četiri i više postignutih golova.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐURICA PREDLAŽE: Tiket za petak našeg poznatog tipstera