PIPO INZAGI VODI BITKU ZA PRVO MESTO: Ređina cilja vrh preko Frozinonea

M.T.

08. 12. 2022. u 09:05

TRI boda razdvajaju današnje rivale.

ПИПО ИНЗАГИ ВОДИ БИТКУ ЗА ПРВО МЕСТО: Ређина циља врх преко Фрозинонеа

Foto: Profimedia

Derbi 16. kola italijanske Serije B igraće se danas od 15 časova na stadionu ''Oreste Granilo'' gde će drugoplasirana Ređina dočekati vodeći Frozinone u meču u kojem je ulog prvo mesto na tabeli.

Prošle sezone je Ređina u Seriji B sezonu završila na 14. mestu od 20 timova, ali se čini da su na jugu Italije rešili da u ovoj izbore plasman u elitni rang italijanskog fudbala. Od početka sezone Ređina igra veoma dobro i bez poraza je u poslednjih pet kola i na taj način je uspela da prebrodi krizu u kojoj se našla pre toga kada je u četiri kola tri puta bila poražena.

Od poraza u meču protiv Peruđe, tim iz Ređo Kalabrije nanizao je pet mečeva u kojima je pobeđivao ili remizirao, a u prethodnom kolu je u gostima savladao Brešu sa 2:0. Zahvaljujući tim rezultatima, ekipa legendarnog Filipa ''Pipa'' Inzagija stigla je do druge pozicije u Seriji B koja donosi direktan plasman u Seriju A sa 29 osvojenih bodova, četiri više od najbližeg pratioca Ternane, ali tri manje od današnjeg protivnika.

Poput Ređine ni Frozinone prošle sezone nije bio blizu plasmana u Seriju A pošto je sezonu završio na devetoj poziciji, ali je tim iz centralne Italije ove sezone jedan od najvećih favorita za promociju u viši rang. U poslednjih osam mečeva Frozinone ne zna za poraz i za to vreme je ostvario šest pobeda i dva remija. Posle šest uzastopnih pobeda, Frozinone je u poslednja dva kola remizirao sa Kaljarijem i Sudtirolom i zbog toga trenutno ima samo tri boda više od Ređine.

Frozinone ima najbolju odbranu u ligi sa svega 10 primljenih golova u prethodnih 14 kola, mada ni Ređina nije mnogo lošija sa 13 primljenih golova. Na drugoj strani, najbolju ofanzivu u Seriji B ima upravo tim iz Ređo Kalabrije pošto je do sada ekipa trenera Fabija Grosa postigla 28 golova, odnosno tačno dva po meču u proseku.

Ni Inzagi ni Groso nemaju problema oko sastava timova pošto mogu da računaju na sve igrače, pa se očekuje bespoštedna borba.

Ređini i Frozinoneu ovo će biti 10. jubilarni međusobni meč, a u prethodnih devet blagu prednost ima Ređina koja je slavila u četiri navrata dok je Frozinone upisao tri pobede, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)