RASPUCANI ENGLEZI NA KORAK OD PROLASKA DALJE: SAD moraju da osvoje tri boda

M.T.

25. 11. 2022. u 15:33 >> 15:33

AMERIKANCI su remizirali u prvom kolu.

РАСПУЦАНИ ЕНГЛЕЗИ НА КОРАК ОД ПРОЛАСКА ДАЉЕ: САД морају да освоје три бода

FOTO: Tanjug/AP

Reprezentacija Engleske bila je veoma raspoložena u prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru, a u drugom bi večeras od 20 časova na stadionu ''Al Bajt'' u Al Koru protiv selekcije SAD mogla pobedom da overi plasman u osminu finala Mundijala.

Englezi su na najbolji način počeli takmičenje u Kataru pošto su savladali Iran sa ubedljivih 6:2 u meču koji je već na poluvremenu bio rešen, pošto je ''Gordi Albion'' vodio sa 3:0, da bi u drugih 45 minuta bio viđen još efikasniji fudbal u kojem su Iranci samo uspeli da izvuku koliko-toliko častan poraz sa dva postignuta gola. Upravo su ta dva postignuta gola protivnika poslužila selektoru Engleza Geretu Sautgejtu da upozori svoje igrače da zadrže fokus protiv Sjedinjenih Američkih Država koje će svakako biti opasniji protivnik od Irana.

U Katar su Englezi došli silno motivisani posle polufinala na prethodnom Svetskom prvenstvu u Rusiji, kao i finala na Evropskom prvenstvu, želeći da dodaju još jednu svetsku titulu pored one 1966. kada su bili domaćini. Početak protiv Irana je bio odličan u tom smeru, a to je ujedno bila i najubedljivija pobeda Engleske u prvom meču na nekom šampionatu.

SAD je propustila veliku priliku da u prvom kolu savlada Vels odigravši 1:1, iako je golom Timotija Vee u 36. minutu vodila sa 1:0. Međutim, glup potez Cimermana koji je oborio Bejla doneo je priliku Velsu da izjednači u 82. minutu, što je najveća zvezda Velsa i uradila. Selektor Greg Berhalter na meti je kritika kod kuće, ali on veruje da su njegovi igrači dali sve od sebe protiv Velsa, a sada ih čeka najozbiljniji ispit u grupi protiv Engleske.

Amerikanci nisu uspeli da se kvalifikuju na prethodno Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali su na dva pre toga ostvarili dobre rezultate, pošto su u Brazilu i Južnoj Africi stigli do osmine finala, a najveći uspeh su ostvarili još pre devet decenija na prvom Svetskom prvenstvu 1930. kada su osvojili treće mesto.

Hari Kejn će biti u timu protiv SAD jer nije doživeo ozbiljniju povredu protiv Irana, dok bi u timu trebalo da se nađe i Kajl Voker. Malo je verovatno da će igrati Džejms Medison zbog problema sa kolenom. Amerikanci nemaju nikakvih problema sa povređenim igračima i u punom sastavu dočekuju večerašnji meč.

Engleska i Sjedinjene Američke Države odigrale su do sada 11 međusobnih mečeva i ubedljiva prednost je na strani ''Gordog Albiona'' koji je ostvario osam pobeda, dok su Amerikanci dva puta trijumfovali uz jedan nerešen meč.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati