NEMA PAUZE U SEGUNDI: LJubimac "grobara" predvodi "rohiblankose"

TIP redakcija

19. 11. 2022. u 13:40 >> 13:40

UPRKOS početku Mundijala u drugoj ligi Španije se igra u istom ritmu.

НЕМА ПАУЗЕ У СЕГУНДИ: Љубимац гробара предводи рохибланкосе

FOTO: Privatna arhiva

Nema pauze u Segundi, igra se uprkos Svetskom prvenstvu! 

Fudbaleri Sportinga iz Hihona dočekaće Leganes na stadionu "El Molinon" u meču 15. kola španskog drugog ranga. Popularni "rohiblankosi" nisu trijumfovali u takmičenju na prethodne četiri utakmice i zbog toga se nalaze tek na jedanaestoj poziciji sa 21. bodom, samo jednim više od večerašnjeg rivala.

Sporting iz Hihona godinama tavori u Segundi. Ove sezone, crveno-beli nišane plasman u Primeru, međutim, nije sve krenulo kao po planu. Prva zvezda tima je nekadašnji prvi strelac Superlige Srbije, bivši igrač Rada, Partizana, Vitesea, Palerma, Partizana i Olimpijakosa Uroš Đurđević. Obrenovčanin je na 172. utakmice u dresu Sportinga postigao 59 golova, a letos je stavio paraf na ugovor do 2027. Reprezentativac Crna Gore se dovodio u vezu s Kadizom, ali je ostao u klubu s kojim želi proboj u elitu.

- Moj najveći izazov je da se sa Sportingom plasiram u Primeru. Ove sezone imam veliku nadu posle brojnih promena, vidim da je urađen dobar projekat i smatram da možemo zajedno da napravimo mnogo toga. Imamo najbolje navijače u Španiji, osećam njihovu ljubav. Oni će nam pomoći i na terenu i van njega. Jedva čekam da počnemo sezonu - poručio je Đurđević 

Na klupi ovog tima sedi nekadašnji as Barselone Abelardo. On je prošle sezone vodio Alaves u Primeri. Manu Garsija je prodat Arisu za 3.200.000, a pojačanja su stigla iz Južne i Srednje Amerike. Kolumbijac Huan Otero je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz meksičke Klub Amerike, dok je dugogodišnji vezista Boke Juniors Karlos Izgjuerdoz pojačao tim iz Hihona. Ovaj veteran je kao slobodan igrač stavio paraf posle isteka ugovora sa velikanom s Bombonjere. Fran Villamba je iz Birmingena stigao za 500.000 evra. Na papiru, Sporting spada u prvih pet timova koji bi trebalo da se bori za elitu.

Sa druge strane, trener Leganesa Idiakes ima male popriličnih kadrovskih problema. Golman Dani Himenes nastavlja sa procesom oporavka od povrede ramena, Gaku Šibasaki je sa reprezentacijom Japana u Kataru i nastupaće na Mundijalu. Upitni su i kapiten Kenet Omeruo i Ivan Neiju nakon što su propustili poslednjih nekoliko treninga dana zbog neprijatnosti. Čuvar mreže Havijer Belman mogao bi da debituje večeras, on je kao slobodan igrač pojačao Leganes prethodne sedmice. 

Tri od prethodna četiri međusobna duela Sportinga i Leganesa završena su remiijem, dok je jedini pobedu u tom nizu ostvarila ekipa iz Hihona.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili