GENERALNA PROBA ZA RONALDA I DRUŽINU: Portugalija u Lisabonu dočekuje "super orlove"

TIP redakcija

17. 11. 2022. u 08:30

OD "navigatora" se očekuje plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva.

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА РОНАЛДА И ДРУЖИНУ: Португалија у Лисабону дочекује супер орлове

Foto: Profimedia

Reprezentacija Portugalije dočekaće selekciju Nigerije na stadionu "Žoze Alvalade" u prijateljskom susretu pred odlazak na Mundijal u Katar. Od popularnih "navigatora" se očekuje da prođu grupu "H" u kojoj su još i Gana, Južna Koreja i Urugvaj.

Očekivano, selektor Fernando Santoš nije imao lak posao jer portugalska reprezentacija zaista pršti od kvaliteta. Iako su zbog povreda još ranije otpali ofanzivci Pedro Neto (Vulverhemtpon) i Diogo Žota (Liverpul), iskusni strateg je opet imao težak posao da odabere "samo" 26 fudbalera.

Na kraju, morala su da otpadnu neka zvučna imena...

- Želeo bih da iskoristim priliku da uputim izvinjenje igračima koji su zbog istorije u reprezentaciji zaslužili da budu na ovom spisku - počeo je obraćanje medijima Santoš.

A onda je pročitao spisak i iznenadio... 

Od petorice golmana se očekivalo da otpadne Rui Silva iz Betisa, ali je sa njim otpao i dugogodišnji reprezentativac Entoni Lopeš iz Liona. Senzacionalna forma Portovog Dioga Košte u Ligi šampiona mu je donela mundijalsku vizu.

U odbrani je Santoš rešio da povede otkriće sezone, supertalentovanog Benfikinog štopera Antonija Silvu oko kojeg će koplja uskoro lomiti najveći klubovi Evrope. Tu je i veteran Pepe koji se dugo mučio sa povredom, a otpali su talentovani Injasio iz Sportinga, Kardoso iz Porta i iskusni Žoze Fonte. Možda i najveće iznenađenje je odsustvo sjajnog levog Marija Ruija koji blista ove sezone u Napoliju. Pogotovo što je pre njega šansu dobio Rafael Gereiro koji je u velikom padu forme u Dortmundu. Nema ni Vulverhemptonovog desnog beka Nelsona Semeda. Doduše, zasluženo, jer su Kanselo i Dalot bolji.

Najveće rezove je Santoš napravio u veznom redu.

Kada je uputio javno izvinjenje na početku konferencije, verovatno je mislio na vernog vojnika Žoao Mutinja. Dugogodišnji motor portugalske reprezentacije ima 36 godina i izgleda da je završio sa nacionalnim timom. Karijera za poštovanje... Nema ni njegovog saigrača Gonsala Gedeša, kao ni Renata Sančesa koji je platio ceh prelasku u PSŽ i ulozi rezerviste. Poziv nije otišao ni na adresu odličnog Arsenalovog Fabija Vijeire.

U napadu je Santoš povukao očekivane poteze, a malo iznenađenje je Bragin kapiten Rikardo Orta ispred Danijela Podensea iz Vulverhemptona. Naravno, tu je i Kristijano Ronaldo koji je praktično čitavu polusezonu proveo na klupi Mančester junajteda.

Nigerija se nije plasirala na Svetsko prvenstvo i to je okarakterisano kao nacionalna tragedija. "Super orlovi" su u baražu eliminisani od Gane zahvaljujući pravilu gola u gostima. Prvi meč u Akri završen je rezultatom 0:0, dok je u Abudži na semaforu pisalo 1:1.

Afrička selekcija ima u svom sastavu nekoliko vanserijskih fudbalera, ali pitanje je sa kojim motivom stižu u Lisabon.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri