JEDINI TROFEJ OSVOJEN U 21. VEKU JE U LIGA KUPU! "Pevci" gostuju slabašnim a bogatim "šumarima"

V.D.

09. 11. 2022. u 12:54 >> 12:54

U šesnaestini finala EFL kupa Notingem Forest će na ''Siti Graundu'' dočekati Totenhem večeras od 20.45

ЈЕДИНИ ТРОФЕЈ ОСВОЈЕН У 21. ВЕКУ ЈЕ У ЛИГА КУПУ! Певци гостују слабашним а богатим шумарима

FOTO: AP

Domaćini su u prethodnom kolu savladali Grimzbi sa 3:0, dok se gosti priključuju takmičenju tek u ovoj fazi.

Nakon dugogodišnjeg posta, Notingem se vratio u Premijer ligu u kojoj im je glavni cilj da opstanu ove sezone. Ne pružaju dobre igre, osvojili su samo 10 bodova i nalaze se na poslednjem mestu. Glavni problem ekipe Stiva Kupera je odbrana, na 14 utakmica primili su čak 30 golova, uz to su postigli samo 10 i imaju najgoru gol-razliku u čitavoj ligi.

U poslednjih pet kola osvojili su isto toliko poena, a za vikend su osvojili važan bod u sudijskoj nadoknadi, kada su autogolom Zanke izjednačili protiv Brentforda. Zanimljivo je to da su u prelaznom roku potrošili zapanjujućih 160 miliona evra i doveli čak 22 nova igrača.

Stiv Kuper nije uspeo da ih uklopi sve i to je jedan od razloga zbog kojih se priča da bi tokom Svetskog prvenstva uprava kluba mogla da ga zameni.

Sa druge strane, Totenhem je zadovoljan svojim menadžerom Antoniom Konteom. Prošli su grupnu fazu Lige šampiona i u osmini finala će igrati protiv Milana, a u Premijer ligi sa 26 osvojenih bodova nakon 14 odigranih kola zauzimaju četvrto mesto. Nalaze se u lošoj formi u domaćem prvenstvu jer su u poslednje četiri utakmice čak tri puta izgubili.

Najskoriji poraz doživeli su za vikend od Liverpula, kada je na ''Totenhem Hotspur'' stadionu bilo 1:2. Antonio Konte je doveden kako bi se prekinula suša bez trofeja koja traje od 2008. godine kada su baš u finalu Liga kupa savladali Čelsi sa 2:1, i čini se da najbolju šansu imaju u ovom takmičenju.

Iako će biti bez par standardnih prvotimaca, ''pevci'' neće prihvatiti ništa manje od pobede na stadionu na kojem su već slavili ove godine.

Dve ekipe su se susrele u četvrtom kolu Premijer lige, kada je Totenhem golovima Kejna slavio sa 0:2.

Godine 2014. su se takođe sastali u ovom takmičenju, tada je londonski klub bio bolji u osmini finala sa 3:1.

Domaći će biti bez Ričardsa, Tofola, Niakatea, Bjankona i Džeka Kolbeka.

Kod gostiju odsustvovaće najbolji strelac prošle sezone u Premijer ligi Korejanac Son, dok su pod znakom pitanja Romero i Ričarlison koji su počeli da treniraju nakon nešto dužih pauza, ali je realno da neće rizikovati novu povredu pred Svetsko prvenstvo.

Očekujemo da Totenhem bude taj koji će kontrolisati igru i napadati, a da će Forest svoju priliku tražiti iz kontranapada.

 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!