POVRATAK NA POBEDNIČKI KOLOSEK! Union cilja novi trijumf pred svojim navijačima

V.D.

09. 11. 2022. u 12:46

EKIPA Union Berlina dočekaće Augzburg na ''Alte Forsteraju'' večeras od 20.30 u okviru 14. kola Bundeslige

ПОВРАТАК НА ПОБЕДНИЧКИ КОЛОСЕК! Унион циља нови тријумф пред својим навијачима

Foto: Profimedia

Domaćini su se nakon sjajnih igara u jednom trenutku našli i na vrhu tabele, ipak, za vikend je došlo trežnjenje protiv Leverkuzena koji ih je rasturio sa 5:0 i sada će probati da se vrate na pobednički kolosek protiv raštimovanog Augzburga koji ne zna za pobedu već pet kola.

Ekipa iz Berlina igra sjajno ove sezone, trenutno imaju 26 osvojenih bodova i zauzimaju treću poziciju. Odlične igre u prvenstvu ispratili su i u Ligi Evrope gde su u grupi ''D'' zauzeli drugo mesto i u šesnaestini finala će igrati sa Ajaksom.

U prehodnih mesec dana zabeležili su osam pobeda uz dva poraza u svim takmičenjima, što je dokaz u kakvoj formi se nalaze. Zaštitni znak u Bundesligi su im igre na domaćem terenu, na ''Alte Forteraju'' imaju pet trijumfa i remi sa Bajernom. Urs Fišer sjajno vodi ekipu koja će u poslednja dva kola pred pauzu za Svetsko prvenstvo pokušati da održi svoje mesto u vrhu tabele.

Što se tiče Augzburga oni su solidno počeli sezonu, u jednom trenutku su vezali tri pobede u Bundesligi i izgledali su jako dobro, ali od tada ne znaju za pobedu i usput su ispali u kupu od Bajerna. Poslednju pobedu ostvarili su pre više od mesec dana kada su savladali poslednjeplasirani Šalke sa 2:3, nakon toga odigrali su dva remija i izgubili tri utakmice, uključujući i poraz od Ajntrahta za vikend kada su u prvom minutu poveli pogotkom Beriše, ali su u nastavku Rode i Knauf doneli pobedu ekipi iz Frankfurta.

Trenutno zauzimaju 13. poziciju na tabeli sa 14 osvojenih bodova. Zanimljivo je to da na gostovanjima  ove sezone i dalje nisu odigrali remi, na šest utakmica imaju tri pobede i tri poraza uz gol-razliku od 9:9.

Što se tiče međusobnih duela, tu prednost ima Augzburg koji u poslednjih pet susreta ima tri trijumfa, jednom je bilo nerešeno, dok je Union poslednji put slavio 2020. godine.

Domaćini će biti bez startnog golmana Frederika Ronova i Šafera, dok se očekuje povratak Doekija i Haragučija u startnih 11.

Gosti će biti bez Dorša, Hana, Sareneren Bazea i Strobla, a nakon suspenzije u ekipu se vraćaju Karlos Gruezo i Elvis Rehbečaj.

Očekujemo utakmicu u kojoj će Union pred jednim od najboljih navijača u Nemačkoj napasti od prvog minuta i pokušati da ranim golom uvede utakmicu u svoj ritam, dok će gosti svoju priliku tražiti iz kontri.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)