TADIĆ I EKIPA PERU FLEKE IZ DERBIJA: Pobedom se "kopljanici" vraćaju na čelo

V.D.

09. 11. 2022. u 10:58

JOŠ boli poraz od PSV Ajndhovena

ТАДИЋ И ЕКИПА ПЕРУ ФЛЕКЕ ИЗ ДЕРБИЈА: Победом се копљаници враћају на чело

FOTO: EPA

U zaostalom meču 12. kola Eredivizije aktuelni šampion Ajaks dočekaće ekipu Tventea na "Johan Krojf areni" večeras od 20 časova.

Ajaks je poslednjih pet godina dominirao holandskim fudbalom, ali derbi koji je odigran za vikend daje naznake da će se ove sezone možda nešto i promeniti. "Kopljanici" su letos pretrpeli velike promene odlaskom trenera Ten Haga i mnogih važnih igrača Antonija, Alea, Gravenberha, Taljafika, Onane, Mazrauija, Martineza… 

U prošlom kolu odigran je derbi meč u Amsterdamu, odakle su popularni "filipsovci" odneli sva tri boda i tako preuzeli čelo tabele. Ekipa koju sa klupe predvodi čuveni Rud van Nistelroj je trenutno lider sa 30 osvojenih bodova, što je za dva više od Ajaksa koji ima meč manje u odnosu na glavnog rivala.

U Ligi šampiona Ajaks je zauzeo treću poziciju u zaista teškoj grupi, gde su mi rivali bili Napoli, Liverpul i Rendžers i takmičenje će nastaviti u Ligi Evrope.

Gosti iz Arnema imaju sezonu ispod svog proseka, "žuto-crni" su trenutno na petnaestoj poziciji a samo ih jedan bod deli od zone ispadanja. Vitese je nakon 12 odigranih mečeva upisao tri pobede i skupio ukupno 11 bodova uz gol-razliku 13:26 kojom se nikako ne mogu pohvaliti jer imaju jednu od najlošijih odbrana u ligi.

Trener domaćih Alfred Šruder na večerašnjem meču neće moći da računa na defanzivca Alvareza koji je suspendovan zbog kartona, dok kod gostiju u timu neće biti mladi talentovani napadač Bartoš Bialek, golman Šjerpen i dugo povređeni Mičel Dajks.

Što se tradicije tiče ona je apsolutno na strani Ajaksa, a Vitese je poslednji put na ovom stadionu slavio pre više od pet godina.

Igrači holandskog giganta su posle dužeg vremena ispraćeni zvižducima sa tribina svog stadiona u prošlom meču i verujemo da će u današnjem meču dati sve od sebe da se iskupe navijačima i vrate na čelo tabele.

NAŠ TIP: 1-1 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARSENAL DRMA OZBILJNA KRIZA: Da li će dva teška poraza psihološki slomiti tobdžije i izbaciti ih iz borbe za osvajnje Premijer lige?