26 GODINA NEMAJU TRIJUMF U SERIJI A: Šampion u Lombardiji pokušava da održi korak sa Napolijem

V.D.

08. 11. 2022. u 10:49 >> 10:49

U okviru 14. kola Serije A, Kremoneze će na ''Đovani Zini'' stadionu dočekati Milan od 20.45.

26 ГОДИНА НЕМАЈУ ТРИЈУМФ У СЕРИЈИ А: Шампион у Ломбардији покушава да одржи корак са Наполијем

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Domaćini će tražiti svoju prvu pobedu u Seriji A ove sezone, dok gosti žele da nastave niz dobrih igara i tako pokušaju da se približe lideru Napoliju koji im beži šest bodova.

Nakon dugogodišnjeg neigranja u elitnom rangu, Kremoneze se konačno vratio u Seriju A, ali sa ovakvim igrama teško da će opstati u njoj. Nakon 13 odigranih kola imaju šest remija uz čak sedam poraza i zauzimaju 18. poziciju na tabeli. Uz relativno slab napad koji je postigao 11 pogodaka imaju jednu od najgorih odbrana u ligi koja je kapitulirala čak 24 puta u dosadašnjem toku takmičenja.

U prethodna četiri kola osvojili su tri boda, a prošle nedelje remizirali su 2:2 na gostovanju Salernitani. Ekipa Masimilijana Alvinija će se grčevito boriti za opstanak, i realno je da u nekom drugom meču traže svoj prvi trijumf.

Što se tiče Milana, izabranici Stefana Piolija igraju odlično ove sezone i nalaze se u dobroj formi. U prethodnih pet utakmica u Seriji A imaju četiri pobede, od kojih je najskorija bila za vikend protiv Specije 2:1, gol odluke postigao je Olivije Žiru u 89. minutu. Skupili su 29 bodova u dosadašnjem toku takmičenja uz gol-razliku 27:14 i žele da nastave da pružaju dobre igre.

Takođe su i uspešno završili grupnu fazu Lige šampiona, u grupi ''E'' zauzeli su drugo mesto i u osmini finala će igrati sa Totenhemom.

Poslednji obračun ovih ekipa je bio davne 1996. kada je Kremoneze poslednji put igrao u Seriji A. Rezultat je bio 7:1 za ''rosonere''

Domaćin će biti bez Bjanketija, rumunskog dvojca Radua i Kirikeša, dok će utakmicu i propustiti i najzvučnije letošnje pojačanje Siril Desers.

Pioli na raspolaganju neće imati već dugo povređenog Ibrahimovića, Salemakersa, Florencija, Menjona i kapitena tima Davidea Kalabriju.

Očekujemo da Milan preuzme inicijativu od prvog minuta i bez puno problema reši meč u svoju korist.


NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024