LIVERPUL POKAZAO KAKO SA NAPOLIJEM: Atalanta unosi dramu u trku za Skudeto ili Napoli nastavlja svoju bitku sa demonima prošlosti

Novosti online

05. 11. 2022. u 09:21

DERBI meč 13. kola Serije A.

ЛИВЕРПУЛ ПОКАЗАО КАКО СА НАПОЛИЈЕМ: Аталанта уноси драму у трку за Скудето или Наполи наставља своју битку са демонима прошлости

Foto: Profimedia

Atalanta je naučila da pored atraktivnog fudbala igra i na rezultat. "Boginja provincije" je porasla, iskunsija je, mirnija u ključnim situacija, a sve to se odrazilo na rezultate. Ekipa Đan Pjera Gasperinija je na drugom mestu Serije A sa 27 bodova, pet manje od vodećeg Napolija koji večeras od 18 časova stiže u Bergamo. Biće ovo duel dva prvoplasirana tima koji će dati odgovore na nekoliko pitanja. 

Može li Atalanta da nanese prvi poraz u prvenstvu Napolitancima ili će klub sa juga Italije ostati neporažen i nastaviti svoju borbu sa demonima prošlosti? Naime, Napoli je prethodnih sezona uspevao da bude na tronu, ali je onda kao po nepisanom pravilu, usledio neshvatljv pad. 

Da ne beše poraza od Lacija, Atalanta bi posle 12. rundi Serije A, uz Napoli bila jedina neporažena ekipa. Međutim, neuspeh protiv rimskih "nebeskoplavih", "Boginja" je brzo zaboravila. Pokazao je to okršaj sa Empolijem na stadionu "Karlo Kastelani" u kojem je rutinski precrtala domaćina (2:0).

Uz sjajan tempo na obe strane tokom prvih 45 minuta, Empoli nije bio dovoljno konkretan i nije priredio previše problema golmanu gostiju Huanu Musou, dok je koncentracija Gasperinijevih izabranika u završnici akcija uglavnom bila na visokom nivou.

"Azure" je nakon isteka pola sata igre načeo Hans Hatebur. Uz dosta sreće Holanđanin je izbegao ofsajd i iz peterca prekinuo sušni period koji je trajao više od dve godine. Do odlaska na odmor moglo je da bude i 2:0 da Guljemo Vikario nije odbranio jedanaesterac Teunu Kupmajnersu.

Empoli je u drugom delu pokušao da pojača pritisak, nešto češće slao lopte ka golu Musoa, ali su ga defanzivci gostiju držali na sigurnoj distanci. A onda, tik pred istek celog časa igre, Ademola Lukman se zaigrao sa loptom u šesnaestercu Empolija i izludeo defanzivce domaćina. Iskoristio je brzinu i kontrolu, bio je neuhvatljiv za trojicu čuvara pre nego što je matirao Vikarija.

Napoli je prvi poraz u sezoni doživeo na "Enfildu" u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona - 2:0. Upravo taj susret mogao bi da posluži Atalanti kao recept za večerašnji derbi susret.

Napolijev najveći problem bio je u veznom redu. Ndombele i Angisa su se dugo mučili da uspostave bilo kakvu kontrolu, što je dozvoljavalo fudbalerima Liverpula da imaju više manevarskog prostora i budu opasniji pred golom Mereta. 

Atalanta i Napoli igraju veoma efikasne međusobne mečeve. Na poslednja tri videli obe ekipe su postigle bar po jedan gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja