HOĆE LI "LUDA ŠUMA" IZGORETI U PAKLU "OLIMPIKA"? "Posebnom" i Romi je pobeda neophodna

V.D.

03. 11. 2022. u 16:38 >> 16:38

VEČERAS od 21 čas drugoplasirani Ludogorec i trećeplasirana Roma odlučivaće o svojoj sudbini.

ХОЋЕ ЛИ ЛУДА ШУМА ИЗГОРЕТИ У ПАКЛУ ОЛИМПИКА? Посебном и Роми је победа неопходна

Foto: Profimedia

U ovoj grupi Betis je zasigurno prvi sa 13 osvojenih bodova, Helsinki nema nikakve šanse sa samo jednim bodom, dok se Ludogorec i Roma nalaze između njih sa po 7 poena, ipak Bugari su slavili u prvom međusobnom duelu i zbog toga se nalaze na drugom mestu. Domaćinu samo pobeda osigurava nokaut fazu, dok svaki drugi ishod znači prolaz gostiju.

Rimljani su uz Betis bili glavni favoriti za prolaz iz ove grupe, ali svojim igrama nisu opravdali tu ulogu. U prvom kolu su neočekivano izgubili na gostovanju u Bugarskoj, usledila je rutinska pobeda protiv Helsinkija na svom terenu, ali onda je ih Betis dva puta porazio, ipak u prošlom kolu jedva su pobedili u Finskoj sa 1:2 i tako ostali u trci za prolaz dalje.

''Vučicu'' očekuje derbi sa Lacijom za vikend, ali ne sumnjamo da će Žoze Morinjo izvesti najjači mogući sastav pred punim tribinama ''Olimpika''. Rimljani igraju dosta dobro i u Seriji A, porazili su Veronu u ponedeljak i popeli se na četvrto mesto koje ih vodi u Ligu šampiona sledeće sezone.

Što se tiče bugarskog predstavnika, oni su sasvim solidno odigrali u dosadašnjem toku takmičenja. Nakon uvodne pobede protiv Rome na svom terenu, jednom su savladali i odigrali nerešeno sa Helsinkijem, dok ih je Betis dva puta dobijao, uključujući poraz u prošlom kolu od 0:1.

''Luda šuma'' ne sme dozvoliti sebi poraz ako želi plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, ali i ako dođe do neuspeha, plasiraće se u Ligu konferencija, tako da imaju zagarantovano proleće u Evropi. Što se tiče domaćeg prvenstva, nalaze se na drugoj poziciji i imaju pet bodova manje od CSKA Sofije našeg Saše Ilića, ali su odigrali i dve utakmice manje, tako da je borba za titulu u punom jeku.  

Roma će sigurno biti bez svog najboljeg igrača i najvećeg pojačanja Paula Dibale, dok će odsustvovati i dugo povređeni Vajnaldum, kao i Leonardo Spinacola.

Trener gostiju Ante Šimundža će imati kompletan tim na raspolaganju.

U prethodnom obračunu Kauli je doneo prednost Ludogorecu, da bi Uzbekistanac Šomurodov poravnao rezultat, ipak pred sam kraj Nonato je postigao gol i doneo sva tri boda svojoj ekipi. 

Domaćin će imati podršku 70 000 vatrenih navijača koji će bodriti svoj tim, očekujemo rovovsku bitku pošto je gospodin ''Posebni'' poznat po tome da ove bitne utakmice igra kao partije šaha i uglavnom ih pobeđuje sa malim brojem golova.
 

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri