POBEDNIK IDE DALJE: Partizanovi rivali u direktnoj borbi za narednu fazu

V.D.

03. 11. 2022. u 08:21

EKIPA Kelna dočekaće Nicu na ''Rajn enerdži stadionu'' u borbi za nokaut fazu Lige konferencija.

ПОБЕДНИК ИДЕ ДАЉЕ: Партизанови ривали у директној борби за наредну фазу

FOTO: Tanjug/AP

U grupi ''D'' se situacija značajno zakomplikovala posle rezultata u prethodnom kolu. Nica je prva sa 8 bodova, Partizan ima isto ali je drugi zbog lošijeg međusobnog skora, Keln se popeo na treće mesto i ima 7 poena, dok je poslednji Slovacko sa 4 i nema nikakve šanse za prolaz. Nici je potreban samo bod za prolaz dalje, a trijumf im osigurava prvo mesto.

Što se tiče Kelna, njima jedino igra pobeda pošto su dva puta gubili od Partizana.

Keln je dobro otvorio takmičenje sa nerešenim rezultatom na gostovanju na Azurnoj obali i pobedom protiv Slovacka na svom terenu, ali su posle toga usledila dva iznenađujuća poraza od Partizana, kod kuće 0:1 i u Beogradu 2:0. Ipak, prošle nedelje slavili su na gostovanju u Češkoj pogotkom Dude iz penala u 82. minutu i tako ostali u borbi za prolaz.

''Jarčevima'' je potrebna pobeda u poslednjem kolu, a pozitivna stvar je to što je njihov stadion uvek pun do poslednjeg mesta i na svom terenu će odlučivati o svojoj sudbini. Izabranici Baumgarta Stefena igraju promenljivo u Bundesligi, za vikend su odigrali 1:1 sa Hofenhajmom i nalaze se na desetoj poziciji na tabeli.

Kada je izvučen žreb Nica je bila prvi favorit u ovoj grupi, na leto su doveli asove poput Šmajhela, Pepea, Barklija, Remzija, Laborda i očekivalo se da će imati jaku sezonu. U Ligi konferencija igraju po principu toplo-hladno. U uvodna dva kola su odigrali nerešeno sa Kelnom i Partizanom, zatim su pobedili Slovacko u Češkoj da bi sledeće kolo izgubili od iste ekipe na svom terenu. Ipak prošle nedelje su uspeli da pobede Partizan sa 2:1 golovima Pepea i Lemine.

Svakako da će Nica ići na to da ostane prva, jer im to garantuje direktan plasman u osminu finala, ali ne bi žalili ni sa drugim mestom i šesnaestinom finala. ''Orlovi'' su katastrofalno započeli sezonu u Ligi 1, jedno vreme su bili i u zoni ispadanja i mislilo se da će povratak Lusijana Favra na klupu biti kratkog daha, ipak konsolidovali su se u poslednje vreme, za vikend su pobedili Lorijen na teškom gostovanju i trenutno zauzimaju deseto mesto na tabeli.

U već napomenutoj utakmici prvog kola Keln je poveo pogotkom Tigesa, ali je Delort sa bele tačke doneo bod Nici.
Kapiten Jonas Hektor, Lemperle, Diec, Andersen, Škiri, Olesen i Čabo su svi pod znakom pitanja kod domaćina.
Što se tiče gostiju, neće sigurno biti suspendovanog Todiboa, dok Bulku, Delora i Diopa muče povrede i pitanje je da li će biti spremni za meč.

Očekujemo napadački fudbal Kelna, što može ostaviti prostor za brzonoge igrače francuskog tima.

 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina